Zamana sığmayan sevdalar

Zamanın çabuk tüketilen temelsiz sığ sevgilerine inat, 60 yılı aşan sevgileriyle bugünlere mutlulukla gelen iki ailenin öyküsü. Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan Turan çifti 61 yıl, Aydın'ın Çine ilçesinde yaşayan Tosun çifti ise 65 yılı, el ele, omuz omuza, yürek yüreğe geride bıraktılar. Onlar birbirlerine Aslı ile Kerem gibi, Ferhat ile Şirin gibi, Tahir ile Zühre gibi sevdalandılar. Yaşamlarıyla da çevresindekilere örnek oluyorlar.

Zamana sığmayan sevdalar

Elleri bir ömür için kenetlendi ve bir daha hiç ayrılmadı. Zamanın çabuk tükenen sevgilerine inat, zamanlara sığmayan sevdaları 60 yılı çoktan aştı. Onlar birbirlerine Aslı gibi Kerem gibi, Ferhat ile Şirin gibi, Tahir ile Zühre’ce sevdalandılar.

Bir lokma ekmeği bölüşüp yemenin onuru, paylaşarak çoğaltmanın gururu, tüm zorluklarda birbirine dağ olmanın mutluluğuyla yaşıyorlar. Ustaların dediği gibi, eksilmeden birlikte eskiyorlar. Yılları, ayaklarına taş, kirpiklerine yaş değdirmemeye özen göstererek geride bırakıyorlar.

Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Sarıköy'de yaşayan Şahiye ve Yalçın Turan çifti, 61 yıllık evliliklerinde birbirlerine olan saygı ve sevgileriyle örnek oluyor.

Hastalıkta sağlıkta, yoksullukta bollukta, iyi günde kötü günde omuz omuza verdiler. Evlerinin geçimini çiftçilik yapıp sağlayan çift, 2 çocuklarını alın teri döküp büyütmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kore gazisi Mustafa Tosun ve Emir Ayşe Tosun da Aydın'ın Çine ilçesinde yaşıyor. Sevgiyle geçirdikleri 65 yıllık evlilikleriyle de yaşadıkları tüm sorunları "sevgi" ile aşmanın örneği onlar…

Neşelerini hiç kaybetmeyen çift, sevdalarını da hep diri tutuyor. Bu işin sırrını da ‘insan ve yürek’ ile açıklıyorlar.

# aydın # amasya # zaman # çine # Merzifon # aşk # sevda # Ferhat ile Şirin # aydın çine # Amasya Merzifon