Fırıncıların ''ekmek'' mücadelesi

Un, maya ve diğer girdi fiyatlarına ardı ardına gelen zamlar nedeniyle fırıncılar, zor günler yaşıyor. Artan girdi maliyetleri karşısında dayanamayan birçok fırıncı kepenk indiriyor. Peki, fırıncıların talepleri ne? Haberimizde izleyelim...

Fırıncıların ''ekmek'' mücadelesi

Onlar, tüketicinin en temel gıdası ekmeği sofralara ulaştırabilmek için canla başla çalışıyor. Salgın sürecinde evde kaldığımız dönemde sokak sokak dolaştılar, vatandaşı ekmeksiz bırakmadılar.

Olası bir ikinci dalgada da yine göreve hazırlar. Ancak yüksek girdi maliyetleri onları günden güne daha da zora sokuyor. Kimi borç batağında çırpınıyor. Kimisi ise daha fazla dayanamayıp kepenk kapatıyor.

Antalya'da fırıncılar, yıllardır maliyetin altında ekmek satıyor. Bu ayın başından itibaren 25 kuruş artışla, ekmeği 1.50 liradan satmaya başladılar. Ancak kuruşluk zam karşısında girdi maliyetleri lira lira artmaya devam etti. Bu durum fırıncının hanesine yine borç olarak yazıldı.

35 ayrı kalemde girdileri var. Ama ekmeğin kaderini un belirliyor. Fırınlar kepenkleri tek tek kapatıyor. Düzenleme olmazsa yeni iflaslar da yolda.

Fırıncılar, girdi maliyetlerinin düşürülmesini ya da ekmekte fiyat artışı istiyor. Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, Ulusal Kanal'a konuştu. Fırıncıların geçimini sağlayabilmesi için ekmekte fiyat sınırını açıkladı.

ulusal.com.tr

# ekmek # ün # maya