Göçmen eleştirilerine karşı İçişleri'nden açıklama: Yılbaşından bu yana yüz binlerce göçmen yakalandı.

2021 Eylül ayında yasa dışı yollarla ülkeye giren 307 bin 850 düzensiz göçmen yakalandı. Rakamları İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı paylaştı. Çataklı, meclisteki muhalefetin "sınırlar kevgire döndü" eleştirilerinin doğru olmadığını söyledi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, Ağustos ayının terörle mücadele bilançosunu da paylaştı.

Göçmen eleştirilerine karşı İçişleri'nden açıklama: Yılbaşından bu yana yüz binlerce göçmen yakalandı.

Yılbaşından bu yana 94 bin 915 düzensiz göçmen yakalandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Türkiye’nin düzensiz göç ve terörle mücadelesinde gelinen noktayı anlattı, rakamları paylaştı.

Çataklı, düzensiz göçe karşı sınır boylarında mücadelenin sürdüğünü söyledi:

- Bazı mahfillerin iddia ettiği gibi Türkiye, bu akını talep ediyor, hoş karşılıyor veya buna ilişkin kasıtlı bir eylemsizlik ortaya koyuyor değildir.

- Bu yıl halen 40 bin 98 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalanmıştır. 2020'de 505 bin 375, şu ana kadar da 307 bin 850 göçmen yakalandı. Sınırlarımız kevgire döndü gibi ölçüsüz ve mesnetsiz ifadeler, sınır güvenliğinden sorumlu askere, ona destek olan polise, jandarmaya ve devletin itibarına haksızlıktır.

Aylık basın bilgilendirme toplantısı düzenleyen Çataklı, terör örgütlerine karşı devam kararlı operasyonlarda elde elde başarılara dikkat çekti.

- Ağustostaki operasyonlarda terör arananlar listesindeki 7 sözde üst düzey teröristin de aralarında olduğu 98 terörist etkisiz hale getirildi. 18 terör eylemi engellendi.

İsmail Çataklı’nın gündeminde PKK’nın çıkardığı orman yangınları ve Batı Karadeniz’de meydana gelen selfelaketleri de vardı:

- 1775 bina, 2704 bağımsız bölüm ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir. Sel felaketinde 71’i Kastamonu’da, 10’u Sinop’ta, biri de Bartın’da olmak üzere toplam 82 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Arama çalışmaları devam etmektedir. 1345 kişi helikopterle, 501 kişi de botlarla kurtarıldı.

# pkk # terör # göçmen # düzensiz göçmen # ismail çataklı # Afganistan # Bartın # mücadele # felaket # Sinop # yasa dışı yollar # sel # Batı Karadeniz # terör eylemi # sınırlar