Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü duyurdu! Sınavlar, eğitimler ve denetimler ertelendi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’de önlemlerini aldı. Bazı sınavların, eğitimlerin, denetimlerin ve etkinliklerin iptal ve ertelenme durumlarını paylaştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü duyurdu! Sınavlar, eğitimler ve denetimler ertelendi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, resmi sitesinden yaptığı açıklamada, Covid-19 virüsünün neden olduğu salgın nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli tedbirlerin alınmasının kararlaştırıldığını ve bu kapsamda Bakanlık ve ilgili kurumlarınca bu tedbirler hassasiyetle uygulamaya konduğunu belirtti.

Yapılan açıklama şöyle;

Bilindiği üzere Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde ortaya çıkan Koronavirüs ailesinden Covid-19 virüsünün neden olduğu salgın nedeniyle Sağlık Bakanlığımız tarafından çeşitli tedbirlerin alınması kararlaştırılmış ve bu kapsamda Bakanlığımız ve ilgili kurumlarınca bu tedbirler hassasiyetle uygulamaya konmuştur.

Bu tedbirlere ilave olarak, Genel Müdürlüğümüz çalışmalarında da bazı tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

Bu kapsamda Havaalanları Daire Başkanlığı, Sektörel Düzenleme ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Türk Sivil Havacılık Akademisi ile Uçuşa Elverişlilik Daire Başkanlığı görev kapsamına giren ve ekte detayları verilmiş olan Nisan ayı sonuna kadar olan planlı denetim, eğitim, sınav ve toplantıların Mayıs ayında yapılacak ikinci bir değerlendirmeye kadar ertelenmesine karar verilmiştir.

Bu süre zarfında başta hava aracı uçuşa elverişlilik denetimleri, ihraç uçuşa elverişlilik denetimleri ve SHY-M yetkisine tip ekleme denetimleri olmak üzere aciliyet arz eden denetimler için planlama yapılması Genel Müdürlüğümüzce ayrıca değerlendirilecektir.

Kamuoyuna Duyurulur…

SGHM’nin paylaştığı ertelenme ve iptal durumunda olan etkinlik, eğitim, sınav ve denetimler için buraya tıklayabilirsiniz.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # ertelendi # Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü