İşte O Emniyet Müdürü'nün görevden alınma gerekçesi

"Fethullah" sicilli Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in görevden alınma gerekçesi ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı, Akyürek'in Hrant Dink suikastındaki rolüne ilişkin haberler ve belgeler nedeniyle görevden alındığını açıkladı. Resmi yazı, Akyürek'in göreve iade için açtığı dava dosyasına girdi.

İşte O Emniyet Müdürü'nün görevden alınma gerekçesi

"Fethullah" sicilli Emniyet MüdürüRamazan Akyürek'in görevden alınma nedeni ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı, Akyürek'in Hrant Dink Suikastı'nın ardından ortaya çıkan haberler ve belgeler nedeniyle görevden alındığını açıkladı.

Resmi yazı, Akyürek'in açtığı göreve iade davasına bakan mahkemeye gönderildi.

“Davacı hakkında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat Daire Başkanlığı yaptığı dönemde Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak kamuoyu ve basında birçok iddia yer aldı. Bu da Emniyet Genel Müdürlüğü’nün imajını ve güvenirliğini zedelendi. Yetkili ve etkin bir birim olan Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürütmesi kamu vicdanında ve toplum nazarında olumsuz bir yargı oluşturdu”

Bakanlığın bu savunması Ankara 16'ncı İdare Mahkemesi tarafından kabul edilmedi.

“Davacı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı kadrosunda Daire Başkanı ve sonrasında Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Bu görevlere atanmasına engel olarak görülmeyen iddiaların Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden alınmasına dayanak olarak gösterilmez ve görevden alınmasına gerekçe de oluşturmaz”

Akyürek'in görevden alınmasının yürütmesi bu tartışmalı kararla durduruldu.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # cinayet # Belge # ramazan akyürek # emniyet müdürü # fethullahçı # medya