Thodex'in CEO'su ile fotoğrafı çıkan Bakan Soylu'dan açıklama

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenledi. Şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer'in yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Arnavutluk'a kaçan Özer'in yakalanması için Arnavut mevkidaşı ile görüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex'in sahibi Fatih Faruk Özer ile çekilen fotoğrafına ilişkin paylaşımda bulundu.

Thodex'in CEO'su ile fotoğrafı çıkan Bakan Soylu'dan açıklama

Hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Yakalanması için Türkiye-Arnavutluk arasında telefon trafiği hızlandı.

Kripto para borsası Thodex kapandı. Kurucusu Faruk Fatih Özer Arnavutluk'a kaçtı. Vurgunun en az 2 milyar lira olduğu iddia ediliyor.

Borsanın kapanmasıyla mağdur olan yatırımcı sayısının 391 bin olduğu öne sürülüyor. Özer, "kimse mağdur olmayacak yakın zamanda döneceğim" diye açıklama yapmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto para borsası Thodex hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. 62 kişi yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.

İçişleri BakanıSüleyman Soylu, Thodex'in kurusucu Özer'in 3 ayrı banka hesabına el konulduğunu söyledi.

Öte yandan yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para ile Arnavutluk'a kaçan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Faruk Fatih Özer'in yakalanması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü telefonda görüştü.

Özer’in ağabeyi de açıklama yaptı. Güven Özer, "Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım. Çok akıllı ve dürüst bir çocuktur. Bizi de vurup gitti" dedi.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İlgili şahıs Faruk Fatih Özer'i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019'da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesini kullandı.

# ak parti # açıklama # süleyman soylu # gündem # İçişleri Bakanı # fotoğraf # genç # Thodex # randevu # Fatih Faruk Özer