Adana yeni stadına kavuştu

Adanalı futbol severlerin yıllardır beklediği , Yeni Adana Stadı törenle açıldı. Yeni stadı şehrin iki büyük takımı olan Adana Demirspor ve Adanaspor ortak kullanacak.

Adana yeni stadına kavuştu

Haber: Yalçın Semir Akarsu

2014 yılında yapımına başlanan, Adanaspor ve Adana Demirspor taraftarının yıllardır heyecanla beklediği Yeni Adana Stadı törenle açıldı.

Törene canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni stadyumun şehrin iki köklü takımının başarısını artıracağını ifade etti:

- Tesisleşmenin Türk sporunu güçlendirme, sporcularımızı destekleme, hedeflerimize ulaşma noktasında çok büyük önem arz ettiğine inanıyoruz. Nitekim spor alt yapısına yaptığımız tüm bu yatırımların meyvelerini son yıllarda fazlasıyla toplamaya başladık.

Erdoğan, Yeni Adana Stadı'nın, FİFA ve UEFA standartlarını uygun şekilde yapıldığını aktardı:

- Stadımız 78 bin metrekare açık, 60 bin metrekare kapalı olmak üzere 138 bin metrekare büyüklüğe sahiptir. Alttan ısıtma ve soğutma sisteminin bulunduğu stadyumun toplam seyirci kapasitesi ise 33 bindir. 1444 araçlık otoparkı, ilk yardım odaları, 49 locası ve diğer özellikleri ile göz kamaştıran bu tesisi 162 milyon liralık yatırımla hayata geçirdik.

Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 46 branşta faaliyet gösteren spor kulüplerinin de kullanımına sunulacak olan stadın, şehrin iki büyük futbol takımını temsil ettiğini belirtti:

- Adana'nın yeni stadı şehrin iki büyük takımının renklerine göre yapıldı. Bir tarafı Adana Demirspor'u temsilen mavi lacivert iken, diğer tarafı Adanaspor'u temsilen turuncu beyaz olarak dizayn edildi.

- Adana bir spor şehri, 2 güzide kulübü var; Adanaspor ve Adana Demirspor. Ben bu manada bu iki güzide kulübümüzün de bu güzel statta rekabet, centilmenlik, dostluk dolu maçları, en güzel şekliyle bizlere izleteceklerini, bu seyir keyfini güzel atmosferi bizlere hissettireceklerine inanıyorum.

Açılış töreninin ardından, Yeni Adana Stadı'nda TFF 1. Lig'in 22. haftası kapsamında ilk maç oynandı. Adana Demirspor'un ev sahibi olduğu maç, Altay'ın 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

# UEFA # spor # adana # cumhurbaşkanı erdoğan # TFF # fifa # Adana Demirspor # stad # Yeni Adana Stadı