Gül HDP'ye sahip çıktı

AK Parti'den ayrılan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun ardından Abdullah Gül de HDP'ye sahip çıktı. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,kapatma adımını yanlış bulduğunu söyledi. Türk Tabipleri Birliği de terör örgütü propagandası nedeniyle hapis cezası alan Gergerlioğlu'nun bir insan hakları savunucu olduğunu iddia etti.

Gül HDP'ye sahip çıktı

Eski AK Partili isimlerden PKK'nın siyasi uzantısı destek veren açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ardından 11'inci CumhurbaşkanıAbdullah Gül de HDP kapatma adımına tepki gösterdi:

- Bu hareketlerin hem Türkiye'ye hem de hükümete çok anlamsız bir yük getireceği nasıl görülmüyor? Şiddetle hiçbir ilgisi olmayan, geçmişi bilinen, ayrım gözetmeden insan hakları savunuculuğu yapan bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması ve parti kapatma davasının açılması, Türkiye'de daha çok demokrasi ve hukuk ihtiyacı olduğunu reform paketleriyle açıklama çabasında olan hükümete ve ülkemize bir yük olacaktır.

T24 yazarı Murat Gül'e konuşan Gül, vekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na da sahip çıktı:

- Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini ve HDP'ye kapatılma davasının açılmasını çok yanlış buluyorum.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Türk Tabip Birliği Merkez Konseyi de PKK propagandası yaptığı nedeniyle hapis cezası alan Gergerlioğlu'na sahip çıktı:

- Siyasi iktidar bir yandan İnsan Hakları Eylem Planı açıklarken, bir yandan da ihlallerin görünür olmasından rahatsız olmuş, biat ettirdiği yargıyı kullanarak Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararda belirtilen gerekçelere aykırı bir şekilde Dr. Gergerlioğlu'nun milletvekilliğini düşürmüştür. Bizler meslektaşları ve meslek örgütü olarak insan hakları savunucusu Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yanındayız.

# abdullah gül # hdp # cumhurbaşkanı # meclis # gergerlioğlu # hdp kapatılsın # Ömer Faruk Gergerlioğlu # Gül # HDP kapatma # hdp kapatma davası # milletvekilliği