FETÖ alışveriş sitelerini kullanarak örgüt üyelerine para dağıtıyor

FETÖ, yurt dışında toplanan kaynakları Türkiye'ye aktarmak için e-ticaret ağı kurdu. Büyük alışveriş sitelerinde hesap açan FETÖ'cüler, hediyelik eşya, kurutulmuş gıdalar gibi ürünleri 10 -15 kat yüksek fiyatla satışa çıkarıyor. Fahiş fiyatlarla satışa çıkarılan ürünleri yurt dışında toplanan himmet paralarını Türkiye'ye göndermek isteyen FETÖ'cüler alıyor. Deşifre edilen "Hawala" sisteminde toplanan paraların cezaevindeki FETÖ'cülere ve 15 Temmuz'dan sonra örgütten uzaklaşanlara dağıtıldığı belirtiliyor.

FETÖ alışveriş sitelerini kullanarak örgüt üyelerine para dağıtıyor

FETÖ'nün Türkiye'de örgüte kaynak yaratmak için uyguladığı yöntem deşifre edildi. Terör örgütünün kullandığı sistem e- ticaret üzerinden yürütülüyor. İnternet sitelerinde FETÖ'cüler tarafından 10 15 kat yüksek fiyatla satışa çıkarılan ürünler, yurt dışındaki FETÖ'cüler tarafından satın alınıyor.

ABD Gladyosunun Türkiye örgütlenmesi FETÖ'ye yurt içi ve yurt dışında yapılan operasyonlarla büyük darbe indirildi. 15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından terör örgütünün tasfiyesine hız verildi. Devlet mekanizması başta olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlardan tasfiye edilen FETÖ'nün finans ağı da çökertildi.

Yurt içinde himmet toplayamaz hale gelen, örgütteki çözülme ve operasyonlar sonrası itirafçı olanların sayısındaki artış, FETÖ’yü yurt içine para sokmak için yeni yollar bulmaya itti.

Yenişafak'ın haberine göre yurt dışındaki firari FETÖ’cülerden alınan himmetlerin yurt içindeki örgüt üyelerine aktarılması için uluslararası para transferi yapan bankaları kullanan örgüt, küçük miktarlardan kesilen komisyonu ortadan kaldırmak ve büyük para transferleri yapabilmek için yeni bir yöntem buldu.

FETÖ üyeleri internet üzerinden ticaret yapıyormuş gibi yurt dışına sattığı ürünlerden elde ettiği yüklü miktar parayı Türkiye’ye sokmaya çalışıyor.

FETÖ'nün mali yapısına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan T.Y itirafçı oldu ve örgütün yeni kaynak yaratma yöntemi olan Hawala sistemini deşifre etti.

Uygulanan yeni taktiğe göre FETÖ'cüler büyük alışveriş sitelerinde hesaplar açıyor. Bu hesapları kullanarak hediyelik eşya, çeyiz eşyası ve kurutulmuş gıda gibi ürünleri 10 15 kat yüksek fiyatla satışa çıkarıyor. Fahiş fiyatlarla satışa çıkarılan ürünlerin tek alıcısı ise Türkiye'ye para aktarmak isteyen FETÖ'cüler. Böylelikle yurt dışında toplanan himmet paraları Türkiye'ye aktarılmış oluyor.

Yurt dışından gelen paraların tek bir yerde toplandığını söyleyen itirafçı T.Y, bu paraların cezaevinde bulunan FETÖ'cülerin ailelerine ve 15 Temmuz'dan sonra örgüte mesafeli duran kişilere aktarıldığını ifade etti.

# fetö # fetö operasyonu # himmet # e ticaret # alışveriş siteleri # örgüt üyeleri