Bitki çayları zehirli mi? Bitki çayları zararlı mı? Bitki çayları içinde zehir mi bulunduruyor?
Havaların soğumasıyla birlikte bitki çaylarına talep artmaya başladı.Ancak masum gibi gözüken bitki çayları çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
Havaların soğumasıyla birlikte bitki çaylarına talep artmaya başladı. Doğal ve sağlıklı olarak algılanan bitki çaylarına toplum tarafından büyük ilgi var. Vatandaşlar, koronavirüs, grip gibi hastalıklara karşı soluğu aktarlarda alıyor.
Ancak masum gibi gözüken bitki çayları çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Çaylar, organ kaybından ölüme birçok soruna yol açabiliyor...
''Bitkisel'' ibaresiyle ambalajı olmadan satılan bitki çayları, fazla tüketildiğinde zehir etkisi yapabiliyor. Alternatif tıp adı altında vatandaşları zehirleyen bitki çayları, daha önce ABD'de yoga eğitimcisi Sedef Ölçer'in ölümüne yol açmıştı.
Ölçer, çok fazla yüksükotu çayı tükettiği için ertesi gün fenalaşmıştı. Yüksükotu yaparağı fazla tüketildiğinde zehirli olma özelliğiyle biliniyor.
Bir diğer bitkisel çay olan hibiskus çayı da çeşitli sağlık problemlerine yol açıyor. Hibiskus çayının fazla tüketilmesi karaciğer enzimlerinde artışa neden oluyor.
Uzmanlar, internetten alınan ve bloggerların reklamını yaptığı bitkisel çaylar konusunda da uyarıyor.İçeriği bilinmeden içilen bitkisel zayıflama çayını içen kişilerin karaciğerleri zarar görebiliyor.
Uzmanlar, vatandaşları bitkisel çaylar konusunda uyarıyor. Her bitkisel ibaresiyle satılan ürün alınmamalı. Alınan çayların içeriğine bakılmalı. Kişiler hasta olduğunda, şifa niyetine bitki çaylarını tüketmemeli. Çünkü, açıkta satılan, ambalajı olmayan bitkisel ürünlerin içinde zararlı otlar bulunabiliyor.