İmam Humeyni ölüm yıl dönümünde anıldı

İran İslam Devrimi lideri İmam Humeyni'yi ölüm yıldönümünde anıldı. Tahran'daki İmam Humeyni türbesinde düzenlenen törenlerde İranlılar, bir kez daha 'Humeyni'nin yolundayız' mesajı verdi. İran Lideri Hamaney, tören konuşmasında, İslam Devrimi'nin günden güne güçlendiğini belirtti.

İmam Humeyni ölüm yıl dönümünde anıldı

İranİslam Cumhuriyetinin kurucusu ve İslam Devrimi'nin Lideri İmam Humeyni, ölümünün 32. yılında anıldı.

Tahran'da İmam Humeyni'nin türbesinde düzenlenen törenlerde İranlılar bir kez daha 'Humeyni'nin yolundayız' mesajları verildi.

İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney de Humeyni'nin ölüm yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Hamaney, İslam Devrimi'nin günden güne güçlendiğini ve ilerlediğini belirtti, ''İslam Devrimi'nin zaferi, sadece İran'ın siyasi sistemi değiştiren bir iç olay değil, Batı dünyası için yıkıcı bir depremdi.'' Dedi.

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Javad Maboudi Far, Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada, İmam Humeyni'nin, İslam Devrimi öncesi Şah rejimine karşı verdiği mücadeleyi anlattı.

Far, Humeyni'nin en çok önem verdiği konulardan birinin Şiî ve Sünnîler arasında birlik oluşturmak olduğunu belirtti.

Humeyni'nin Filistin davası ve Kudüs'ü İslam dünyasının en önemli meselesi olarak gördüğünü söyleyen İran İstanbul Konsolosu, bunun için Ramazan aynın son Cuma gününü Kudüs Gününü olarak ilan ettiğini kaydetti.

# iran # ulusal kanal # tahran # Şah # İslam # iran islam cumhuriyeti # Ayetullah Ali Hamaney # Humeyni # imam humeyni