ABD Kavala ve Demirtaş'a sahip çıktı

ABD'den, CIA görevlisi Henri Barkey'den sonra terör tutuklusu Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için de bir çağrı geldi. ABD'li Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Kavala ve Demirtaş serbest bırakılsın çağrısı yaptı.

ABD Kavala ve Demirtaş'a sahip çıktı

ABD, Kavala ve Barkey'den sonra şimdi de terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş için devrede.

ABD'li Demokrat Senatör Van Hollen'den Türkiye'ye "Kavala ve Demirtaş serbest bırakılsın" açıklaması geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yaklaşık 3 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala'nın "derhal serbest bırakılması" yönünde Ankara'ya çağrı yapmıştı. O çağrıya ABD'li Demokrat Maryland Senatörü Chris Van Hollen'dan da destek geldi:

- Dışişleri Bakanlığı'nın tutuklu Türk sivil toplum lideri Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısını memnuniyetle karşılıyorum.

Hollen paylaşımını sosyal medya üzerinden yaptı; Eski Başkan Donald Trump'ın söz konusu çağrıyı "uzun zaman önce yapması gerektiğini" kaydetti. ABD'li senatör, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da serbest bırakılmasını istedi:

- Eski Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da dahil olmak üzere haksız yere hapsedilen binlerce Türk vatandaşını da unutmamalıyız. Türkiye'nin üçüncü büyük siyasi partisinin lideri Demirtaş, dört yılı aşkın süredir cezaevinde.

- Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin hem Demirtaş'ın hem de Kavala'nın tutuklanmasının hukuka aykırı olduğu yönündeki kararlarına kulak asmamayı sürdürdü.

# ankara # Ned Price # Price # Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi # Henri Barkey # cezaevi # aihm # selahattin demirtaş # Kavala # osman kavala # demirtaş # tutuklu # Chris Van Hollen # ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price # ABD Ned Price # ABD Kavala # ABD Demirtaş # van hollen # hollen