Kısıtlama bitti sokaklar hareketlendi

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. Kısıtlamanın sona ermesiyle sokaklar hareketlendi. Ayrıca son bir haftada sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 25 bin 439 kişi tespit edildi.

Kısıtlama bitti sokaklar hareketlendi

Kısıtlama sona erer ermez sokaklar hareketlendi.

Kademeli normalleşme kapsamında yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi.

Son bir haftada sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 25 bin 439 kişiye adli ve idari işlem yapıldı.

Vatandaşların rehavete kapılmaması için kurallara uyum bir kez daha hatırlatıldı.

Öte yandan düşük risk grubundaki yani mavi renkli illerin sayısı da azaldı. Mavi kategorideki il sayısı da 14'ten 10'a düştü.

Aralarında İstanbul'un da olduğu 8 ilde, 15 Mart'a kadar vaka sayılarında düşüş yaşanmazsa çok yüksek risk grubunda olduklarından restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler yeniden kapanacak.

# istanbul # şehir # vaka # ceza # kıraathane # Maske # artış # normalleşme # kırmızı # Sarı # sokağa çıkma yasağı # restoran # vaka sayıları # kısıtlama # Kademeli normalleşme # kafe # sokak # Turuncu kategori # kalabalık # sokağa çıkma kısıtlaması # Kırmızı kategori # il # turuncu # işlem # İDARİ İŞLEM # Mavi # Mavi kategori # sarı kategori # rehavet # çok yüksek riskli il # riskli iller # Çay bahçeleri