Soma davası ertelendi!

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciasıyla ilgili davanın bugünkü duruşmasında da karar yok.. Mahkeme, tutuklu ve tutuksuz 19 sanığa yeni avukatlar bulunması ve onların da dosyayı inceleyebilmesi için duruşmayı 18 Ağustos'a erteledi

Soma davası ertelendi!

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasıyla ilgili davada bugün de sonuç çıkmadı.

8'i tutuklu 45 sanıklı davanın görülmesine, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Soma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın avukatı Gürkan’ın tahliyesini talep etti.

Avukat Kadir Tekin'in “Kamuoyu baskısından dolayı işin kolayına kaçarak müvekkilim tutuklu. Sadece yönetim kurulu başkanı diye tutukluluğunun devamı hukukçu olarak vicdanımı sızlatıyor.” sözleri salonun karışmasına neden oldu.

Madenci yakınlarından itirazlar yükseldi. Bir madenci eşi bayıldı. Mahkeme heyeti ara karar için duruşmaya 30 dakika ara verdi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, askerde bulunan sanık Ertan Yılmaz'ın mahkemeye zorla getirilmesine, somut deliller olduğu gerekçesiyle tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Avukat bulmak isteyen tutuklu ve tutuksuz sanıklar ek süre talep etti. Aileler ise Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı’ya ‘onları salın bizi tutuklayın’ şeklinde yakındılar.

Dava, tutuklu ve tutuksuz 19 sanığa yeni avukatlar bulunması ve onların da dosyayı incelemeleri için 18 Ağustos tarihine ertelendi.

İddianamede, 8 sanık hakkında “olası kastla öldürme” suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapis isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

soma maden ocağı