Silivri zindanlarını yıkan vatan nöbetçileri son kez nöbet tuttu

"Yurtseverler çıkacak hesap soracak" sloganı ile Silivri duvarlarına dayandılar, bin günü aşkın süre boyunca ve nöbet tuttular. Ergenekon ve Balyoz tahliyelerinin ardından Silivri'deki "yurtseverlere özgürlük nöbeti" tamamlandı. Zor şartlara rağmen on binlerce kişinin nöbet tuttuğu çadırlar kaldırıldı.

Silivri zindanlarını yıkan vatan nöbetçileri son kez nöbet tuttu

Gladyo'nun yurtseverleri hedef aldığı Ergenekon ve Balyoz tertiplerine karşı, Türk Milleti'nin nöbet eylemi tamamlandı.

On binlerce yurttaşın katıldığı nöbet eylemi, bin günü aşkın sürenin ardından sona erdi.

Silivri'de kurulan cezaevi ve yapılan yargılamalar, son 5 yılda tepkilerin odağına oturdu. Türk Milleti yapılanlara sessiz kalmadı, Silivri Cezaevi'nin kapısına dayandı. Kurulan nöbet çadırlarında, yurtseverler için gece gündüz nöbet başlatıldı.

İlk nöbet eylemi 9 Eylül 2011'de yapılmıştı. Cezaevini tam karşısına kurulan çadırlarda Vatan Nöbeti başlatıldı.

Çadırlar, Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri oldu. 1000 günü aşkın sürede, on binlerce yurttaş yağmur çamur demeden binbir fedakarlıkla nöbete katıldı.

Bu sürede yeni tutuklamalar, tahliyeler oldu. Bütün yurtseverleri, cezaevinin hemen kapısında bekleyen vatan nöbetçileri karşıladı. Duruşmalara gelen komutanlar, her sabah selamlandı!

Bin günü aşan sürede, birçok bayram, yılbaşı yaşandı Silivri Nöbet çadırlarında. Kimi zaman hüzün yaşandı, kimi zaman türküler-marşlar cezaevindeki aydınlarla birlikte söylendi. Ama kararlılıkları asla dinmedi.

Yaşanan tahliyelerin ardından, vatan nöbeti de son buldu.

Tutulan son nöbetin ardından, çadırlar kaldırıldı. Silivri Nöbet Çadırı sorumlusu Hıddır Hokka, tertipleri bertaraf eden nöbetçileri şimdi yeni görevlerin beklediğini söyledi.

HABER-KAMERA:

BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

# nöbet çadırı # silivri zindanı # son kez