ABD'de Oroville Barajı'ndaki delik

ABD'nin en yüksek barajındaki sorunun giderilmesi için çalışmalara sürerken tahliye kararı verilen kişi sayısının 180 bini geçtiği bildirildi

ABD'de Oroville Barajı'ndaki delik

California eyaletinde Oroville Barajı'ndaki deliğin onarılması için çalışmalar sürerken sel baskını tehdidi nedeniyle tahliye kararı verilen kişi sayısının 180 binin üzerinde olduğu belirtildi.

Son günlerde etkili olan aşırı yağışlar, ABD'nin en yüksek barajı Oroville Baraj Gölü'ndeki su seviyesinin yükselmesine yol açmış, su seviyesini azaltmak için tahliye savağını kullanmak isteyen görevliler, bu bölümde delik olduğunu tespit etmişti.

Deliğin büyümesinden ve tahliye güzergahındaki evleri su basmasından endişe eden yetkililer, 16 bin nüfuslu Oroville kasabası ve civarındaki yerleşim yerleri için tahliye kararı vermişti.

Bölgede tahliyesine karar verilen bölgelerde yaşayan kişi sayısının 180 binin üzerinde olduğu, bir çok yerleşim yerinin tamamen boşaltıldığı ifade edildi.

Tahliye kararının ardından binlerce kişinin araçlarıyla bölgeden ayrılmak için harekete geçmesi nedeniyle yollarda uzun kuyruklar oluşmuştu.

Barajdaki onarım çalışmaları da sürüyor. Yetkililerin tahliye savağındaki deliği kapatmak için helikopterlerle taş bıraktıkları, şartlar izin verdiği ölçüde de onarım çalışmalarını sürdürecekleri kaydedildi.

California Valiliği, 1968'de inşa edilen Oroville Baraj Gölü'nden hem tarım alanları hem de yerleşim yerlerine su veriyor.

ABD'nin en yüksek barajı olan Oroville'nin yüksekliği yaklaşık 230 metre.

# California