CHP iflah olmaz! ‘Kürdistan'cı adayı bile ihraç edemediler

CHP, ‘Bize verilen oylar Kürdistan’a gidecek’ diyen Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan’ı önce disipline verdiğini açıkladı, sonra da ‘sehven’ diyerek kararı geri çekti. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, ‘CHP iflah olmaz. Vatan Partisi’ne katılın’ çağrısı yaptı

CHP’nin Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Arslan’ın kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi. Sonrasında yazılı açıklama yapan Öztrak, “Disipline verilen eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’dur. Edremit Belediye Başkan Adayımızın bu süreçle ilgisi yoktur” dedi. Ulusal Kanal’da konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Perinçek, CHP’nin tam olarak Türkiye düşmanı bir konuma yuvarlandığını ifade etti.

İÇERİDEN KURTARILAMAZLAR’

Rafet Ballı’nın “CHP’nin o yoldan dönme ihtimali yok mu” sorusuna cevap veren Perinçek, Edremit olayının bir fırsat olduğunu fakat CHP’nin bu şansı değerlendiremediğini söyledi. Perinçek, “CHP yönetimi çıkıp, ‘Ben buna kesinlikle izin veremem’ diyecekti. Hatta bir gün içinde atacaktı. Şu anda ‘CHP içinde mücadele edin, kurtarırsınız’ anlayışıyla hareket etmenin anlamı yok. Vatan Partisi’ne katılın. CHP iflah olmaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Vatan Savaşı rotasında olduğunu gösterebileceği bir fırsatı daha elinin tersiyle itti. “CHP’ye verilen oylar Kürdistan’a gidecek” diyen Edremit Belediye Başkan Adayını önce disipline sevk ettiklerini açıklayan Parti Sözcüsü, daha sonra açıklamasını ‘sehven’ diyerek geri çekti. CHP’de yaşananları yorumlayan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, “CHP iflah olmaz. CHP’yi kurtarma ümidi vermek kadar yanlış bir tavır yok. Vatan Partisi’ne katılın” ifadelerini kullandı.

Önceki gün MYK sonrası kameraların karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ilk önce 8 Mart’ta CHP’nin seçim bürosunun açılışındaki konuşmalar nedeniyle tepki çeken Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan’ın, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. Öztrak, “Balıkesir Edremit Belediye Başkan Adayımız önemli bir hata yapmıştır. Bu nedenle de kendisi kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü daha sonra yaptığı yazılı açıklamayla Arslan’ın ismini yanlışlıkla söylediğini, ihraç talebiyle disipline sevk edilen kişinin Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu olduğunu belirtti.

Öztrak, “Bugün düzenlediğim basın toplantısında, sorulan bir soru üzerine yaptığım açıklamada Edremit Belediye Başkan Adayı ifadesi sehven geçmiştir. Edremit’teki olayda kesin ihraç talebiyle disipline verilen, sela konusunda yakışıksız ve kabul edilemez sözleri nedeniyle eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’dur. Edremit Belediye Başkan Adayımız Selman Hasan Arslan’ın bu süreçle ilgisi yoktur” dedi.

VATAN PARTİSİ’NE KATILIN’

Ulusal Kanal’da Rafet Ballı’nın sorularını yanıtlayan Dr. Doğu Perinçek, CHP’de yaşananlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Perinçek, “CHP, tam Türkiye düşmanı bir konuma yuvarlandı” sözleri üzerine kendisine, “CHP’nin o yoldan dönme ihtimali yok mu” sorusunu yönelten Ballı’ya şunları söyledi:

“İnşallah diyelim ama yönetim böyle bir işaret vermiyor. Bakın Edremit olayı bir fırsattı. CHP yönetimi çıkıp, ‘Ben buna kesinlikle izin veremem’ diyecekti. Hatta bir gün içinde atacaktı. Bir gün içinde atması gerekirdi. Bugün Kürdistan’ı savunarak Türkiye’de siyaset yapılabilir mi? Ben açıkça düşmanım, bölücüyüm diyorsun, CHP bunu atmayacak da kimi atacak? Hemen atacaktı ve puan toplayacaktı. Şu anda bu CHP yönetimini vatanseverlik açısından değiştirebilecek en ufak bir kımıltı görmüyorum. Şu ümidi vermek çok yanlış: ‘CHP içinde mücadele edin, kurtarırsınız.’ Böyle bir ihtimal yok. Vatan Partisi’ne katılın. CHP iflah olmaz.”

HA ‘KÜRDİSTAN’A HA CHP’YE’

8 Mart’ta CHP’nin seçim bürosunun açılışında Arslan ve partililerin aralarında yaptığı konuşma mikrofonlara yansımıştı. Arslan “Bizim oy Kürdistan’a” diyen bir müteahhide yanıt olarak “He, bize verecek demektir” dedi. Bu sırada eski CHP Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu da selayı okuyan imamla dalga geçmişti. Selanın fazla uzadığını söyleyen İnceoğlu, “Hoca bizle t...k geçiyor” ifadelerini kullandı.

# chp # Edremit # selman hasan arslan