İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 63 gözaltı

İzmir'de FETÖ'nün TSK ve Emniyetteki kripto yapılanmasına operasyon düzenlendi. Talimatı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı verdi. İzmir merkezli 39 ilde 70'i muvazzaf 82 şüpheliden 72'si gözaltına alındı. Emniyet operasyonunda ise meslekten ihraç edilmiş 44 şüpheli yakalandı.

İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 63 gözaltı

İzmir Cumhuriyet Savcılığı, 126 asker ve polis şüphelinin FETÖ'den gözaltına alınmasına karar verdi.

Operasyonlar İzmir merkezli 39 ilde yapıldı. Hedefte Fethullahçı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki kripto unsurları vardı.

Silahlı terör örgütünün mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlardan irtibat kurdukları tespit edilen 70'i muvazzaf 82 asker şüpheliden 72'si gözaltına alındı.

Öte yandan, 3 şüphelinin Kovid-19 olması sebebiyle gözaltı kararının iptal edildiği, 1 şüphelinin de farklı birimlerce yapılan operasyon neticesinde gözaltında olduğu tespit edildi. Adreslerinde bulunamayan 6 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.

İzmir merkezli diğer FETÖ operasyonu ise FETÖ'nün Emniyet yapılanmasına düzenlendi. Polislikten ihraç edilmiş 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Güvenlik güçleri 6 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. 44 şüpheli yakalandı.

Ankara’da da Bylock kullanıcısı oldukları tespit edilen 20 şüpheliye yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Aksaray'da, Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski askeri okul öğrencisi C.F.E. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları İle müşterek yürütülen çalışmada sona gelindi. FETÖ ile iltisaki tespit edilen aralarında albay, yarbay ve binbaşı rütbesindeki subayların da bulunduğu toplam 848 askeri personelin ihraç işleminin başlatılması için raporlar komutanlıklara gönderildi.

ulusal.com.tr

# izmir # fetö # terör örgütü # cumhuriyet savcılığı