Bakan Akar terör bilançosunu açıkladı: ''2015'ten bugüne kadar 18 bin 313 terörist etkisiz hale getirildi''

173 bordo bereli daha zorlu eğitimini tamamladı. Dünyanın en zorlu kursları arasında yer alan "Özel Kuvvetleri İhtisas Kursu"nu bitiren kursiyerler bordo berelerini taktı. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı. Akar, terörle mücadele bilançosunu da açıkladı.

Bakan Akar terör bilançosunu açıkladı: ''2015'ten bugüne kadar 18 bin 313 terörist etkisiz hale getirildi''

En zorlu koşullara karşı eğitiliyorlar. En çetin görevlerden alınlarının akıyla çıkıyorlar. Bazen havada bazen karada... Hatta bir anda hiç beklemediğiniz bir çalılığın arasından çıkabilirler. Onlar bordo bereliler...

"Özel Kuvvetleri İhtisas Kursu"nu bitiren 173 kahraman daha bordo berelerini gururla taktı. Törene katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önemli mesajlar verdi.

Terörle mücadelenin süreceğini söyleyen Akar, bilançoyu açıkladı.

- 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 18 bin 313 terörist etkisiz hale getirildi. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 1 Ocak'tan bugüne 1631 terörist etkisiz hale getirildi. Büyük bir mücadele yapılıyor. Bu konuda azimli ve kararlıyız. İnşallah tek yumruk, tek yürek olmak suretiyle terör belasından asil milletimizi kurtaracağız. Bu iş bitecek. Nerede terörist varsa orası bizim hedefimizdir. Teröristler nereye kaçarlarsa kaçsınlar onların peşinde olacağımızı ve en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadelenin devam edeceğini herkesin bilmesi lazım.

AKAR'DAN GÜÇLÜ ORDU MESAJI

Bakan, Türk Ordus'nun önemine dikkat çekti, "bu çoğrafyada güçlü olmalıyız" dedi.

- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) etkinliğini artırmamız lazım yoksa bu coğrafyada yaşatmazlar.

Mehmetçik'in hedefinde sadece teröristlerin olduğunu söyleyen Bakan Akar, ''Nerede terörist var hedefimiz, kimsenin toprağında gözümüz yok'' dedi.

Afganistan'daki gelişmeler de Bakan Akar'ın gündemindeydi.

- Afgan kardeşlerimizin güven ve refah içinde yaşamaları için imkanlarımız dahilinde, elimizden gelen gayreti bugüne kadar gösterdik. Bundan sonra da gösterme arzusunda, niyetindeyiz.

- Son 6 yıldır tüm Afganistan için önemli olan Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı'nın işletilmesini sağladık, sağlamaya devam ediyoruz. Eğer şartlar oluşursa biz yine Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için bu havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız da sürüyor.

# mehmetçik # fetö # Türk Silahlı Kuvvetleri # hulusi akar # tsk # suriye # terör # ırak # msb # Milli Savunma Bakanlığı # bordo bereliler # FETÖ terör # terör bilançosu # hulusi akar açıklama # Hulusi Akar MSB # tsk msb