Garo Paylan vatana ihanet edenlere sahip çıktı, tepki gecikmedi

1915'te vatana ihanet suçuyla idam edilen Ermeni milletvekillerine Meclis kürsüsünden sahip çıkan HDP'ye tepki geldi. Talat Paşa Komitesi Başkanı İsmail Hakkı Pekin, HDP Milletvekillerinin tıpkı 1915'teki Ermeni vekiller gibi vatana ihanet suçu işlediğini savundu. Yargıyı göreve çağıran Pekin, "HDP'nin kapatılması, Türkiye'nin bekası için hayati önemdedir" dedi.

HDP Milletvekili Garo Paylan'ın, 1915 yılında vatana ihanet suçuyla idam edilen bazı Ermeni milletvekillerini sahiplendiğini ifade eden, "1915’te ilk olarak Ermeni aydınlar, kanaat önderleri ve milletvekilleri tutuklandı. Güya yargılanacaklardı. Dokunulmazlıkları olduğu halde onları alıp tutuklayıp oradan oraya sürerken yolda çeteciler tarafından vekiller katledildiler" açıklaması tepkilere neden oldu.

Tepki, Talat Paşa Komitesi'nden geldi. Komite Başkanı Emekli Koorgeneral İsmail Hakkı Pekin, ellerinde HDP'li vekili yalanlayan belgelerin bulunduğunu söyledi. Pekin, "Anılan kimselerin ne denli ağır savaş suçları işlediğini, hatta bazılarının on binlerce Osmanlı vatandaşının hunharca katledilmesinde birincil roller oynadığını, ekteki metinde kaynakları ile okuyabilirsiniz" dedi.

"PAYLAN, MECLİS KÜRSÜSÜNDEN VATANA İHANET SUÇU İŞLEMİŞTİR"

HDP'li vekilin Anayasa'yı ihlal ettiğini ve vatana ihanet suçu işlediğini savunan Pekin, "Tüm bu gerçekler ortadayken TBMM’de Türk milletini temsilen milletvekilliği görevi verilen bir şahsın geçmişte vatana ihanet suçu işleyen milletvekilleri üzerinden etnik siyaset yapması, siyasetine TBMM kürsüsünü alet etmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve Meclis İç Tüzüğüne aykırı olarak TBMM kürsüsünde Türkçe dışında dil kullanması sadece bilgisizlikle açıklanabilecek bir durum değildir ve bu şahsın milletvekilliği yeminini de açıkça ihlal ettiğini göstermektedir. Bunlar vatana ihanet ettiler" ifadelerini kullandı.

"HDP'NİN KAPATILMASI ÜLKENİN BEKASI İÇİN HAYATİ ÖNEMDEDİR"

Pekin, yargıyı göreve çağırdı:

Yukarıda belirtilen hususlar kapsamında adı geçen şahıs ve mensubu bulunduğu parti için Anayasanın ve kanunların öngördüğü hukuki sürecin bir an önce başlatılması gerektiği Türk milletine ve bağımsız yargı organlarına saygı ile duyurulur. HDP’nin kapatılması için dava açılması Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası açısından hayati önem taşımaktadır.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

# hdp # ismail hakkı pekin # 1915 # talat paşa komitesi # garo paylan # vatana ihanet