Dünyanın Kovid-19 mücadelesi sürüyor

Dünyanın Kovid-19 ile mücadelesi devam ediyor. Genetiği değişen virüs endişesi ise giderek artıyor. Finlandiya'da, Kovid-19 PCR testlerinde görülmeme ihtimali olan yeni bir genetiği değişmiş virüs keşfedildi.

Dünyanın Kovid-19 mücadelesi sürüyor

Bulaşıcı, ölümcül derken şimdi de gizlendiği ortaya çıktı. Genetiği değişen virüs dünyayı alarma geçirdi.

Finlandiya'da, Kovid-19 PCR testlerinde görülmeme ihtimali olan yeni bir genetiği değişmiş virüs keşfedildi.

Helsinki'de Vita Laboratuvarları yetkilileri Kovid-19'un daha önce rastlanmayan, "benzersiz" genetiği değişmiş virüs tespit edildiğini açıkladı.

ELEKTRİKLER KESİLDİ, AŞILAR BOZULDU

Yunanistan'ın Kovid-19 ile mücadelesi yoğun kar yağışı nedeniyle sekteye uğradı. Son 12 yılın en sert kışını yaşayan Yunanistan'da bir çok bölge karanlığa gömüldü.

Elektrik kesintileri nedeniyle binlerce doz aşı bozuldu. Sadece 453 doz aşı kurtarılabildi. Yunanistan Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, jeneratörlerin de yetersiz kaldığını ifade etti.

Kikilias, bozulmadan kurtarılabilen aşıların, sırası gelenlere değil, tutuklulara ve sığınmacı kamplarında kalanlara yapıldığını söyledi.

ÇİN'İN AŞI TEDARİĞİ SÜRÜYOR

Kovid-19 ile mücadelenin öncüsü Çin'in dünyaya aşı tedariği sürüyor. İran Çin'in Sinopharm şirketinden 250 bin doz Kovid-19 aşısı aldı.

Karadağ ve Nepal, Çin'in Sinopharm aşısının acil kullanımına onay verdi. Senegal, Çin'den sipariş ettiği 200 bin doz Kovid-19 aşısını teslim aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde risk grubunda bulunan basın mensuplarına, Türkiye'den gönderilen Sinovac aşısının ilk dozu yapıldı.

Öte yandan vaka sayısının 28 milyonu aştığı 500 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ABD'de dikkat çekici bir rapor yayınlandı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Kovid-19 nedeniyle ülke halkının ortalama yaşam süresi 1 yıl kısaldığını açıkladı.

# abd # türkiye # yunanistan # koronavirüs # Kovid19 # KKTC # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # aşı # nepal # PCR TESTİ # sinovac # dünya koronavirüs # Karadağ # Sinopharm # çin aşısı # helsinki # pcr # Çin aşı # Senegal # korona # finlandiya # genetiği değişen virüs # dünya kovid19