Pide fiyatları cep yakıyor

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi pidede fiyatlar cep yakıyor. Pideler 3 lira ile 5 lira arasında değişiyor. Fırıncılar, pide fiyatından değil, ekmek fiyatından dertli. Yüksek girdi maliyetleri karşısında dayanamayan birçok fırıncı kepenk kapattı. Fırıncılar, "Ya maliyetler düşürülsün ya da ekmek fiyatı yükseltilsin" istiyor.

Pide fiyatları cep yakıyor

Ramazan ayına sayılı günler kala Ramazan sofralarının baş tacı pidede fiyatlar belli oldu. Buna göre Ankara'da 275 gram pide 3 lira, İstanbul’da 365 gram pide 4 lira, Antalya ve İzmir’de 250 gram pide 3 liradan satışa sunulacak.

Antalya’da fırıncılar yıllardır maliyetin altında ekmek satıyor. 35 ayrı kalemdeki girdileri ise her geçen gün zam üstüne zam görüyor.

Fırıncılar, maliyetlerin düşürülmesini ya da ekmeğin fiyatının yükseltilmesini istiyor.

Kimi fırıncı borç batağında çırpınıyor. Kimisi de daha fazla dayanamayıp kepenk kapatıyor. Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, 35-40 yıllık esnafların bir bir borç içinde ticari hayattan çekilmek zorunda kaldığını, yerine de ruhsatsız fırınların açıldığını söyledi.

Başkan İnce de yılın sonunu görüp göremeyeceğini kara kara düşünenlerden. Fırıncılar, başta yüksek girdi maliyetleri olmak üzere sorunlarına acil çözüm istiyor.

# izmir # istanbul # antalya # ticaret # zam # pide # ramazan # borç # fırın # ruhsat # borçlu # fırıncı # fırıncılar odası