8 ilde FETÖ'ye yönelik ByLock operasyonu

FETÖ'nün delil temizliği ekibini ByLock'taki yazışmalar ele verdi. İstanbul merkezli 8 ilde ''ByLock'' operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Örgüt üyelerinin kripto haberleşme uygulamasındaki yazışmalarına ulaşıldı. FETÖ'nün, hücre evlerinde dijital temizlik yapacak örgüt üyesi yetiştirdiği ortaya çıktı.

8 ilde FETÖ'ye yönelik ByLock operasyonu

FETÖ'ye yönelik operasyonlar yurt genelinde devam ediyor. Örgütün şifreli haberleşme programı ''ByLock'' kullandıkları gerekçesiyle 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 8 ilde yapılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yapılan araştırmalar sonucu FETÖ'nün, hücre evlerinde dijital temizlik yapacak örgüt üyesi yetiştirdiği ortaya çıktı.

Bylock yazışmalarında hücre evlerinin arama tarama sorumlularının yani örgüt içi deyimiyle ''ATM''lerinin olduğu tespit edildi.

Operasyonlarda dikkat çekici bir ayrıntıya daha ulaşıldı. FETÖ'nün, hücre evlerini temizlemek ve örgütsel dokümanları ortadan kaldırmak için elemanlar görevlendirdiği belirlendi. Onlara da kısaca ''ATM'' denildiği analiz edildi.

Yazışmalardan elde edilen bilgilere göre örgüt mensuplarına olası polis baskınları için uyarılar yapıldığı da ortaya çıktı.

Yakalanan FETÖ üyelerinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

# istanbul # fetö # gözaltı # bylock # fetö operasyon # fetö bylock # hücre evi # kripto # ATM # operasyon gözaltı # terör örgütü fetö # bylock operasyon # kripto ByLock # FETÖ hücre evi