Aramızdan ayrılalı 26 yıl oldu

Çocukların masalcı teyzesi, Hababam Sınıfı'nın Hafize Anası, şen kahkalarıyla bildiğimiz tanıdığımız Yeşilçam filmlerinin o unutulmaz ismi.. 26 yıl önce bağırsak kanserine yenik düştü kendisi.. Kuzucukları öksüz kaldı.. Gülüşünün hafızalardan silinmeyeceği Adile Naşit'i saygı ve sevgiyle bir kez daha anıyoruz..

Aramızdan ayrılalı 26 yıl oldu

Filmlerdeki anne tiplemesi kendine has üslubu ve şen kahkasıyla tanıdık hepimiz onu..

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Adile Naşit, aramızdan ayrılalı tam 26 yıl oldu.

Naşit, 11 Aralık 1987 günü, doğduğu şehir olan İstanbul'da, 57 yaşındayken bağırsak kanseri sonucu yaşamını yitirdi

Asıl adı Adile Keskiner olan Adile Naşit, 17 Haziran 1930'da İstanbul'da dünyaya geldi. Adile Naşit, 1976'da İşte Hayat adlı filmdeki rolüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

1978'de Uluslararası Sanat Gösterileri'nin tiyatro ve müzikallerinde rol almaya başladı. Daha çok Ertem Eğilmez ve Kartal Tibet'in çektiği komedi filmlerinde oynadı. 57 yıllık kısa yaşamına onu milyonların gönlüne taşıyan bir sinema kariyeri sığdırdı.

Tek çocuğu Ahmet'i 15 yaşındayken kaybettikten sonra çocuklara yöneldi. TRT'de 1980'de TRT Ankara Televizyonu prodüktörlerinden İlhan Şengün'ün yapımcısı olduğu Uykudan Önce isimli çocuk programıyla birlikte "Masalcı Teyze" diye anılmaya başladı. Masal ve öykü anlattığı bu program, tek kanallı televizyon döneminde çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

Kendini tiyatroya, sinemaya ve çocuklara adayan Adile Naşit, uzun süre savaş verdiği kansere takvimler 11 Aralık 1987'i gösterdiğinde yenildi. Ardında ise sayısız film ve 'Kuzucuklar'ını bıraktı…

Kahkahaları bugün bile kulaklarımızı dolduran Adile Naşit'i sevgi ve saygıyla anıyoruz.

ulusalkanal.com.tr

yeşilçam adile naşit hababam sınıfı