Türkiye'nin ilk kadın general adayı Hava Pilot Kurmay Yarbay Bilgehan Bülbül FETÖ'den gözaltında

Ankara'daki FETÖ soruşturmasında gözaltına alınana 10 pilotun arasında bir isim dikkat çekti. Hava Kuvvetlerine Komutanlığı'na yönelik soruşturmada TSK'nın ilk kadın general adayı Hava Pilot Kurmay Yarbay Bilgehan Bülbül'ünde olduğu öğrenildi. Evinde FETÖ imamlarıyla toplantı yaptığı iddia edilen Bülbül’ün pilot eşi de gözaltında

Türkiye'nin ilk kadın general adayı Hava Pilot Kurmay Yarbay Bilgehan Bülbül FETÖ'den gözaltında

İlk kadın general adayının FETÖ soruşturmada gözaltında alındığı ortaya çıktı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan 10 pilot arasında kritik bir isim yer alıyor.

Havacılara yönelik soruşturmada önceki gün gözaltına alınan askerler arasında Hava Pilot Kurmay Yarbay Bilgehan Bülbül'ün de olduğu tespit edildi. Bilgehan Bülbül, Hava Kuvvetleri'nin ilk kadın kurmay subayıydı. Bülbül, bu özelliğiyle, Türkiye'nin gelecekteki ilk kadın generali olma ihtimali en yüksek kadın subay olarak gösteriliyordu.

Ayrıca Bilgehan Bülbül'ün yanı sıra eşi Hava Pilot Kurmay Yarbay Nail Bülbül de gözaltında bulunuyor.

Yarbay Bilgehan Bülbül ve eşi Nail Bülbül'ün, FETÖ'nün sivil imamının savcılığa verdiği ifadeler doğrultusunda gözaltına alındığı belirtildi. Sivil imam, Bülbül çiftinin evlerinde FETÖ imamlarıyla toplantı yaptıklarını söyledi. Pilotlar hakkındaki iddiaların doğru olup olmadığı ise soruşturma sonunda belli olacak.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # fetö # tsk # genelkurmay # Eskişehir # genelkurmay başkanlığı # gözaltına alındı # Temmuz # etimesgut # hava kuvvetleri komutanlığı # Bilgehan Bülbül