Hrant Dink cinayeti davası! Ali Fuat Yılmazer: Bir gün soruları ben soracağım

Hrant Dink cinayetiyle ilgili görülen davada ifade veren dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Ali Fuat Yılmazer, mahkeme başkanı Ali İnsan Horasan ile ilginç bir diyalog yaşadı. Yılmazer, bir gün müşteki sıralarında oturacağını ve soruları kendisinin soracağını savundu. Yılmazer, FETÖ'nün de terör örgütü olmadığını iddia etti.

Hrant Dink cinayeti davası! Ali Fuat Yılmazer: Bir gün soruları ben soracağım

Hrant Dink cinayeti davasında "tasarlayarak adam öldürmekle" suçlanan ve ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Fethullahçı polis şefi Ali Fuat Yılmazer mahkemede ifade verdi. Yılmazer, "bir gün o üşteki sıralarında ben oturacağım" diyerek mahkemeyi tehdit etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile dönemin İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, tutuksuz sanıklar Trabzon Emniyet eski Müdürü Reşat Altay ile dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler katıldı.

Dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer Agos Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerininde yargılandığı davada ifade verdi. Yılmazer ile mahkeme başkanı Ali İhsan Horasan arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Yılmazer, "Bir gün müşteki sıralarına oturacağını ve soru sorma sırasının kendilerine geleceğini" savundu.

Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan da Yılmazer'e "Devir döner diyorsunuz" şeklinde yanıt verdi. Bunun üzerinbe Yılmazer, "Öyle demiyorum. ilahi adalete inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen grubundan terör örgütü çıkmayacağını iddia eden Yılmazer, "FETÖ'yü ben kabul etmiyorum. Bunu sadece ben biliyorum. Kimse bilmez. Herkes işkembeden konuşuyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # ali fuat yılmazer