Türkiye ile Çin arasında dijitalleşme adımı

Çin'in Wuhan kentinde düzenlenen 2021 Küresel Dijital Konferansı'da Türkiye ile Çin arasında dijitalleşme çağına uygun bir adım atıldı. Türkiye Çin İktisadi Eşleştirme Merkezi ile Hubei Eyalet Hükümeti arasında imzalanan Uluslararası Dijital Ticaret Birliği anlaşması, toplantının önemli bir gündemini oluşturdu. 100 ülkeden birçok temsilcinin katıldığı konferansta konuşan 3 yabancı temsilciden biri de TUCEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akfırat oldu.

Türkiye ile Çin arasında dijitalleşme adımı

Çin'in Wuhan eyaleti, Küresel Dijital Ticaret Konferansı'na ev sahipliği yaptı.

Türkiye Çin İktisadi Eşleştirme Merkezi TUCEM, Türkiye'nin dijital dünyada yerini sağlamlaştırması konusunda hayati rol oynamaya devam ediyor.

Daha önce Türkiye'ye BSNBlockchain teknolojisini getirerek önemli bir işe imza atan TUCEM, "Uluslararası Dijital Ticaret Birliği" anlaşmasını imzalayarak önemli bir adım daha atmış oldu.

100'ü aşkın ülkeden diplomatik elçiler ve iş insanının yanı sıra 10 binden fazla uzman ve akademisyen de konferansa katıldı.

Konferansta konuşma yapan 3 yabancıdan biri de TUCEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akfırat oldu.

Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan TUCEM Genel Müdürü Bora Çelik, 21. yüzyılda dijitalleşme ve anlaşmanın önemi üzerine bilgiler verdi.

Çelik, anlaşmanın stratejik önemini de vurguladı.

# türkiye # çin # anlaşma # Çin Türkiye # Wuhan # Hubei # Adnan Akfırat # tucem # türk çin # Blok zincir # Blockchain # 21. yüzyıl