IHH'da İsrail açıklamasına tepki

AKP hükümetinin İsrail ile yaptığı anlaşmaya, İHH'dan tepki geldi. İHH, mutabakatın, Gazze ablukasının Türkiye açısından tanınması anlamına geldiğini söyledi, "kesinlikle kabul edilemez" dedi.

IHH'da İsrail açıklamasına tepki

Hükümetin, İsrail ile yaptığı anlaşmaya AKP'ye yakınlığı ile bilinen İHH'dan sert tepki geldi.

Netanyahu'nun Gazze’ye ablukanın kesinlikle kalkmadığı ve kalkmayacağını söylediğini hatırlatan İHH, "Türkiye’nin açıkladığı mutabakat, kabul etmiş olduğu şartlar özellikle maalesef Gazze ablukasının Türkiye açısından tanınması anlamına geliyor" dedi.

Netanyahu’nun büyük bir zafer edası ile açıklama yaptığın söyleyen İHH, ambargonun hafifletilmesinin "kısmi izin" olduğu belirtildi.

Bugün İsrail’in Türkiye’ye bile hangi malzeme ve ne miktar için izin vereceği büyük bir soru işaretidir. Oysa tüm devletler gibi Gazze’ye de mal giriş çıkış serbestisi sağlanmalıdır. Mesele insani yardımın Gazze’ye girmesi değil, Gazze’nin kimsenin yardımına ihtiyaç duymayacak şekilde hürriyetine kavuşmasını sağlamak olmalıdır. Uluslararası hukuk her toprağa ve devlete bu hakkı tanıyorsa neden Filistin bu özgürlükten mahrum bırakılsın ve sadece yardıma mahkum edilsin. Bu kesinlikle kabul edilemez. Bu nedenle İHH olarak Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kalkması için her türlü hukuki, fiili çalışmalarımızı sürdüreceğimiz tekraren ilan ediyoruz.

Açıklama "Sözümüzü bir Filistin deyişiyle bitiriyoruz; ‘İsrail’le örtünen çıplak kalır" ifadeleriyle sonlandırıldı.

ulusalkanal.com.tr

# açıklama # AKP # israil # gazze # tepki # ihh # Netahyahu