ABD PKK'ya kalkan oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK tepkisinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nden Türkiye'nin Suriye'de olası PKK operasyonuna ilişkin açıklama geldi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, ''Sınır ötesi saldırıları durdurmanın zorunluluğunun altını çiziyoruz.'' ifadeleri kullanıldı.

ABD PKK'ya kalkan oldu

Roma'daki görüşmeden saatler sonra ABD'den dikkat çeken Suriye açıklaması geldi. ERdoğan'ın görüşmede Biden'a ilettiği PKK/YPG tepkisine yanıt niteliğindeki açıklamada ABD yine terör örgütünden yana tavır aldı.

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'ye her türlü desteği veren ABD, Türkiye'nin operasyon olasılığına karşı terör örgütüne kalkan oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ''Türkiye'nin Suriye'de PKK/YPG'ye operasyon hazırlığı görüşmede gündeme geldi mi'' sorusuna, ''Ateşkes hatlarını korumanın ve sınır ötesi saldırıları durdurmanın zorunluluğunun altını çiziyoruz'' yanıtını verdi:

- Bizim açımızdan tüm tarafların Suriye'de istikrarı ileriye götürmek ve ihtilafa siyasi bir çözüm bulmak çalışmak için ateşkes hatlarını koruması ve bunlara saygı göstermesi çok önemlidir. NATO müttefikimiz Türkiye ile birçok ortak çıkarımız var. Terörle mücadele de bunlardan biridir. Suriye'deki krizi bitirmek, bölgedeki kötü etkiyi bitirmek de bunun bir parçasıdır. Suriye'nin diğer komşuları ve bölgedeki ortaklarımızla yaptığımız gibi, Ankara ile de Suriye politikasını istişare etmeye devam edeceğiz.

Joe Biden da yakın bir zamanda Temsilciler Meclisi'ne gönderdiği mektupta Türkiye'nin PKK/YPG'ye olası operasyonun DEAŞ ile mücadeleye zarar verdiğini savunmuş, Türk Ordusunun oradaki varlığının da ABD için tehdit olduğunu öne sürmüştü.

# abd # türkiye # amerika # pkk # YPG # terör # türk # Ned Price # nato # türk ordusu # pkk ypg # temsilciler meclisi # ABD PKK YPG # ABD YPG # temsilciler