Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bulut'tan dolar açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, döviz kurunda yaşanan hareketlilik ile ilgili konuştu. Yalan haberlere karşı sağ duyu çağrısı yapan Bulut, ''serbest piyasadan taviz yok'' mesajı verdi. Türkiye'nin üretim odaklı bir ekonomi modeli oluşturduğunu söyleyen Bulut, faizin de ekonomi gerçeklerine göre kademeli olarak düşürüleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bulut'tan dolar açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut A Haber canlı yayınında dövizkuru ve ekonomi gündemi ile ilgili soruları yanıtladı.

Serbest piyasadan taviz yok mesajı veren Bulut, Olağanüstü toplantıyla Merkez Bankası'nın faizi 10 puan düşürüleceği iddialarına yanıt verdi

Son 24 saatte 7,5 milyar dolar satış gerçekleştiğini belirten Bulut, ''Sakin olalım,yalan haberlere itibar etmeyelim'' dedi.

Değişen dünyada doların yerini de değerlendirdi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit bulut. ''Yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Doların, avronun ayakta kalacağını kimse iddia edemez.'' ifadelerini kullandı.

Bulut, üreticinin paraya ucuz maliyetle ulaşarak üretim yapabileceği bir ekonomi modeli hedeflediklerini vurguladı.

Yiğit Bulut, hedefin olağanüstü adımlar atılmadan 2013 yılının faiz seviyelerine dönmek olduğunu söyledi:

- Önümüzdeki süreçte faizlerin 2013 seviyesine indiği sağduyulu bir politika göreceğiz.

# faiz # ekonomi # cumhurbaşkanı # piyasa # Döviz # kur # dolar # maliyet # avro # TL # Türk lirası # serbest piyasa # yiğit bulut # Yeni Dünya