İletişim fakültelerinde staj sorunu

İletişim fakültelerinde yaşanan staj sıkıntısıyla devam ediyoruz. Kayseri Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencileri, zorunlu stajlarını yapabilmek için çok sayıda televizyon ve gazeteye başvuru yaptı. Ancak olumlu yanıt alamadılar. Daha okurken gelecek endişesi yaşayan öğrenciler, çareyi Ulusal Kanal WhatsApp ihbar hattına ulaşmakta buldular.

Üniversite okumak gençlerin en büyük hayali. Araştırma yazma yönü ağır basanlar için İletişim Fakülteleri daha cazip geliyor.

Üstelik Türkiye'de 80'i bulan iletişim fakülteleri her yıl 10 bin civarında mezun veriyor.

Ancak öğrenciler bırakın iş bulmayı daha 3. sınıfta staj için birçok sorun yaşıyor. Bu sıkıntıları yaşayan Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri seslerini duyurmak için Whatsap'dan grup kurdu. Çok sayıda televizyon kanalını da gruba ekledi.

Hepsinin çaresizliği aynı... Başvurmadıkları yer kalmadı. Çok sayıda kapı yüzlerine kapandı. Bazı yerlerin bahanesi ise "Belli özel üniversiteler dışında öğrenci almıyoruz" oldu.

İşi mutfağında öğrenmek istiyorlar. Ancak çoğu medya kuruluşunda meslekleri dışında iş yapmaya zorlanıyorlar. Öğrenciler zorla buldukları stajı ise boşa geçirmiş oluyor.

İletişim mezunlarının çalışabileceği alanlar aslında çok geniş. Hükümetin gerekli yasal düzenlemeleri yapması durumunda işsiz iletişimcilerin sorunu çözülebilir. Fakülte mezunları arasında işsizliğin en çok yaşandığı alan ne yazıkkı iletişim fakültelerinde.

Ulusal Kanal'a konuşan Erciyes Üniversitesi öğrencileri sistemi eleştirip çözüm istedi.

ulusalkanal.com.tr

# öğrenci # sıkıntı # staj # kayseri erciyes üniversitesi # iletişim fakültesi