İşçi Partisi 10 Kasım programını açıkladı

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, bugün Ankara’da Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yurttaşları 10 Kasım günü saat 9’u 5 geçe Cumhuriyetin meydanlarında Atatürk Devrimi için ayağa kalkmaya çağırdı.

İşçi Partisi 10 Kasım programını açıkladı

“Atatürk’ün onu anmamıza ihtiyacı yok, Türkiye’nin Atatürk Devrimi’ne ihtiyacı var. Atatürk’ün devlet katında yokedilmesine, toplumda unutturulmasına izin verilemez” diyen Özbey, AKP, CHP, MHP ve PKK’nın elbirliği ile türbana selam durup TBMM’yi Ortaçağa teslim ettiklerini belirterek; “Bu koşullarda, 10 Kasım yas değil mücadele günüdür.” dedi.

2012’den bu yana ayağa kalkan ve Haziran’da ayaklanmaya dönüşen halk hareketinin Türk Bayrağı altında, Atatürk’te birleştiğini söyleyen Özbey; “Halk hareketi 29 Ekim’de devrimci irade ve önderlikle bir üst aşamaya sıçramıştır. 2013, 10 Kasım’ı, Atatürk Cumhuriyetini yeniden kurma kararlılığının bir kez daha gösterileceği gün olacaktır” dedi.

“Gün Cumhuriyetin ölüm dirim savaşında öne atılma günüdür” diyen Özbey; “Atatürk unutturulamaz, Atatürk iktidara yürüyor ! Bütün yurttaşlarımızı 10 Kasım günü saat 9’u 5 geçe, bütün kentlerimizin Cumhuriyet Meydanlarında, Atatürk Anıtları önünde toplanarak, Atatürk’ün büyük iktidar yürüyüşünde saf tutmaya çağırıyoruz” dedi.

Özbey sözlerini, “Atatürk Devrimi’nin kalesi İşçi Partisi 10 Kasım’da, başta Ankara’da Tandoğan ve İstanbul’da Dolmabahçe olmak üzere Cumhuriyetin meydanlarında görev başında olacaktır” diyerek tamamladı.

ulusalkanal.com.tr

# hasan basri özbey # İP