Bakan Akar'dan Libya'da gövde gösterisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Libya'ya gitti. Akar, Libyalı mevkidaşı Selahaddin Nemruş ile görüştü. Ziyaretin Darbeci Hafter'in tehdidinden sonra yapılması dikkat çekti.

Bakan Akar'dan Libya'da gövde gösterisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, darbeci Hafter'in tehdidinden bir gün sonra uçağına bindi, Libya'ya gitti. Bakan Akar, 'biz buradayız' mesajı verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Libya Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş, önce baş başa görüştü.

Ardından Akar ve Nemruş, heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Hulusi Akar'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da eşlik etti.

Türk heyet için Libya'da askeri tören düzenlendi. Tören, bando tarafından iki ülke ulusal marşlarının çalınmasıyla başladı. Daha sonra Bakan Akar, tören kıtasını selamladı.

Kısa süreli görüntü alınmasına izin verilen görüşmenin açılışında konuşan Bakan Hulusi Akar, sözlerine 24 Aralık Libya Bağımsızlık Günü'nü kutlayarak başladı. Akar, ''Siz burada ne kadar rahat, güçlü ve huzurlu olursanız biz de Türkiye'de kendimizi o kadar rahat ve huzurlu hissederiz.'' diye konuştu.

Bakan Akar daha sonra Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid Ammar El Meşri ve Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa ile de bir araya geldi.

Darbeci Hafter, Türkiye'nin tezkere kararını uzatması üzerine skandal açıklamalarda bulunmuştu. Hafter, güçlerine Türkiye'ye karşı savaşa hazır olmaları çağrısı yapmıştı.

# türkiye # hulusi akar # mars # general # hafter # askeri tören # linya