İstanbul hava durumu bugün nasıl olacak? 26 Mart Hava durumu raporu

İstanbul hava durumuna ilişkin Meteoroloji'den yeni veriler yayınlanmaya devam ediyor. Hava durumuna ilişkin yayımlanan son raporda hava sıcaklıklarının Marmara Bölgesinde 2 ila 4 derece artacağı akşam saatlerinden itibaren ise parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı duyuruldu. İstanbul'da bugün en yüksek sıcaklığın 17 derece olması bekleniyor. İşte İstanbul hava durumuna ilişkin son veriler

İstanbul hava durumu bugün nasıl olacak? 26 Mart Hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Şırnak ve Iğdır çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Erzurum, Kars, Ağrı, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ZİRAİ DON VE ÇIĞ UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta zirai don ile çığ uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek.

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bölgede günün en yüksek sıcaklıkları Van'da 6, Bitlis ve Hakkari'de 5, Muş'ta 7 derece olacak.

Bölge genelinde buzlanma ile yüksek kesimlerde çığ beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Gece saatlerinden itibaren zirai don riski bulunduğundan çiçeklenme dönemindeki badem, kayısı, erik gibi meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerin gerekli tedbirleri almaları istendi.

# istanbul hava durumu # meteoroloji # Hava durumu # 26 mart hava durumu