Marmara Denizi'nin dibinde deniz salyası araştırması

Marmara Denizi'nin tehdit eden deniz salyası hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ve ODTÜ ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında Marmara Denizi'nin en dibinde deniz salyası araştırması yapıldı. Çıkan sonuçlar oldukça çarpıcı. Araştırmalar sonucunda deniz salyasının oksijeni 2 ila 3 saatte tükettiği bilimsel olarak kanıtlandı.

Marmara Denizi'nin dibinde deniz salyası araştırması

MarmaraDenizi'nde etkisini gösteren deniz salyası temizlik çalışmaları yaklaşık iki haftadır sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ODTÜ ile birlikte deniz salyası hakkında bilimsel bir araştırma yapmak için Marmara Denizi'nin dibinde araştırmalar yaptı.

ODTÜ ve Bakanlığın birlikte yürüttüğü Marmara Denizi Bütünleşik Modelleme Sistemi (MARMOD) Projesi ile ilk defa deniz salyası hakkında bilimsel araştırma yapılmış oldu.

Haydarpaşa Limanı'ndan hareket eden Bilim-2 gemisi ile yapılan araştırmada deniz suyunun sıcaklığı, tuzluluk oranı, oksijen, bulanıklık, klorofil-a ve ışık miktarı ölçümü yapıldı. Denizin 1211 metre altında yapılan araştırmada alının numuneler laboratuvarda incelendi.

Yapılan araştırmalar sonucunda deniz salyasının denizdeki oksijeni 2 ila 3 saat gibi çok kısa bir sürede tükettiğini ortaya koydu.

# Deniz # marmara # marmara denizi # Müsilaj # deniz salyası # odtü # laboratuvar # çevre ve şehircilik bakanlığı # müsilaj temizliği # araştırma # Haydarpaşa Limanı