Rumlar panikledi: KKTC'yi hangi ülkeler tanıyacak?

Ankara'nın Pakistan Büyükelçiliğinden geçtiğimiz günlerde yapılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) paylaşımı, Rum yönetimi ve Yunanistan'da paniğe neden oldu. Paylaşımda bir heyetin KKTC'ye gideceği belirtilirken, KKTC isminin resmi olarak kullanılması dikkat çekmişti. Daha önce çıkan haberlerde Pakistan'ın KKTC'yi resmen tanıyacağına dair iddialar gündeme gelmişti. Söz konusu gelişmelerden sonra Rumlarda farklı ülkelerle ilgili ''Ya KKTC'yi tanırlarsa'' paniği baş gösterdi.

Rumlar panikledi: KKTC'yi hangi ülkeler tanıyacak?

Ankara'nın Pakistan Büyükelçiliği geçtiğimiz günlerde bir paylaşım yaparak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bir heyet gideceğini açıklamıştı.

Daha sonrasında büyükelçilikten verilen bilgide, bunun rutin bir uygulama olduğu ve KKTC'deki Pakistan vatandaşlarının vize işlemleriyle alakalı olarak konsolosluk memurlarından oluşan bir ekibin ziyareti gerçekleştirdiği ifade edilmişti.

Paylaşımdaki dikkat çeken kısım ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ifadesi olmuştu.

Daha önce çıkan haberlerde Pakistan'ın KKTC'yi resmen tanıyacağı iddiaları akıllardayken, söz konusu paylaşımda KKTC'nin adının resmi olarak zikredilmesi Yunanistan ve GKRY'de panik, Kıbrıs Türklerinde ise heyecan yarattı.

''YA KKTC'Yİ TANIRLARSA'' PANİĞİ

KKTC'de Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, tanınma konusuyla ilgili olarak, Azerbaycan, Pakistan, Libya, Bangladeş ve Gambiya'dan adımlar gelebileceği yönünde değerlendirmeler yapılmaya başlandı.

''Ya KKTC'yi tanırlarsa'' paniği ise Rum ve Yunan medyasında iyice baş göstermiş durumda. Rum yönetimi ve Yunanistan ise söz konusu rahatsızlıklarını destek aldıkları 'büyük ağabey'lerine şikayet etmekten geri durmuyorlar.

Pakistan Büyükelçiliğinde, KKTC isminin zikredilmesi de Rumları iyice rahatsız etti.

ERDOĞAN ZİYARETİ ÖNCESİ DİKKAT ÇEKİCİ

Kıbrıslı kaynaklar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz'da gerçekleştireceği KKTC ziyareti öncesi Pakistan'dan böyle bir adım gelmesinin dikkat çekici olduğunu ifade ediyor.

Kaynaklara göre, tanıma olsun ya da olmasın KKTC'nin Türkiye'nin dost ve müttefikleri başta olmak üzere birçok ülkeyle temasları önümüzdeki dönemde hız kazanacak, ekonomik ve ticari iş birlikleri kurulacak mekanizmalarla artış gösterecek.

# KKTC # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # ersin tatar # Rum # GKRY KKTC # kktc tanınma # Ersin Tatar KKTC # Türkiye KKTC # KKTC GKRY # azerbaycan kktc # Pakistan Büyükelçiliği # Yunan medyası