O telefon hiç açılmadı

Kozmik Oda'ya girilmesini sağlayan Bülent Arınç'a suikast soruşturmasında, bir skandal daha ortaya çıktı. "Arınç'a suikast yapılacak" ihbarının aslında Emniyet'e hiç bildirilmediği tespit edildi. Polis ihbar olmadan operasyonun düğmesine bastı. Takipsizlik kararında, Seferberlik Daire Başkanlığı'ndaki bir hard diskin imajının kaybolduğu bilgisi de yer aldı.

O telefon hiç açılmadı

Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlatılıp, 6 yıl sonra f tipi öçrgütün "kumpası" olduğu anlaşılarak takipsizlik kararı verilen soruşturmada skandal bir bilgi daha ortaya çıktı. Emniyet'in operasyonu, sahte bir ihbar üzerine başlattığı, soruşturmayı yürüten savcı tarafından saptandı.

Savcı, operasyonda görev alan polislerin tek tek ifadesine başvurdu. HTS kayıtları incelendi, Emniyet'e yapılan ihbarlar tek tek dinlendi. Ancak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast düzenleneceğine dair bir ihbar bulunamadı.

İddiaya göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne olay günü saat 14.50'de bir ihbarda bulunulmuştu. Savcı takipsizlik kararında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ait telefona o zaman dilimde herhangi bir arama yapılmadığını, aramaya ilişkin HTS kaydının bulunmadığını yazdı.

Kararda, ihbarın yapıldığı saat 14.50 ile yakalandıkları saat 17.10 aralığında şüpheli askerlerin Arınç'ın evinin bulunduğu Çukurambar semtinde bile bulunmadıkları ifade edildi.

Savcılığın takipsizlik kararında, bir başka şüpheye de yer verildi. Milliyet gazetesinin haberine göre kararda, Seferberlik Daire Başkanlığı'ndaki bir harddiskin imajının alındığı, bu kopyanın kaybolduğu bilgisine de yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

# kozmik oda # telefon # dinleme