Aşılama ivme kaybetti

Salgına karşı toplu aşılamada kazanılan ivmede düşüş yaşanıyor. Özellikle aile sağlığı merkezleri aşılama ekibi için 6 kişiyi bir araya toplamakta zorlanıyor. Bu da haliyle vaka sayılarına ve yoğun bakımlara yansıyor. Öte yandan haftalık olarak her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayıları açıklandı. En fazla vaka artışı 552,92 Karabük'te oldu.

Aşılama ivme kaybetti

Aşı yaptırmayanlar vaka sayılarını artırmaya devam ediyor. Toplu aşılamada kazanılan ivmede düşüş yaşanıyor. Özellikle aile sağlığı merkezleri aşılama ekibi için 6 kişiyi bir araya toplamakta zorlanıyor.

İstanbul ile ilgili İstanbul Aile Hekimliği Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Esin Ayfer Çulha Dildök, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Aşı yaptırmaya gelenlerin sayısında çok ciddi azalma olduğunu belirtti:

- Ben 5 birimlik bir ASM'de çalışıyorum. Aşılamanın yoğun olduğu dönemde her doktor arkadaşımız en 150 aşı yapıyordu. Bugün 6 kişiyi bir araya toplamakta zorlanıyoruz.

- Aşı olması gereken 12 yaş üstünde yüzde 50'ye ulaşıldı. Geriye kalanlar aşı karşıtları ya da aşı kararsızları. Bu kişilerin de ikna edilmesi gerekir.

Sağlık Bakanlığı da aşı tereddütü yaşayanlar için ikna çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Vaka sayıları uzun süredir 20 bin bandının üzerinde seyrediyor. Artan hareketlilik nedeniyle yurt genelinde vakalar yükselişte.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 16-22 Ekim'de her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Verilere göre Karabük zirvede. En fazla vaka artışının olduğu kentte rakamlar yüz binde 552,92'ye tırmandı.

Vaka sayısı İstanbul'da 296,84, Ankara'da 328,31, İzmir'de 57,07 olarak kaydedildi.

# vaka # aşı # aşı çalışması # aşılama # Kovid19 aşı # aile hekimi # haftalık vaka # Aile Sağlığı