Metin Feyzioğlu'ndan Ankara Barosu'na tepki

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu’nun, Diyanet İşleri Başkanı hakkında yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Feyzioğlu, “Bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir” dedi. Diyanet İşleri Başkanı’nı hedef alan açıklamalara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den de sert tepki geldi.

Metin Feyzioğlu'ndan Ankara Barosu'na tepki

Ankara Barosu’nun Diyanet'e yönelik açıklamalarına yeni tepkiler geldi.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde eşcinselliğe karşı çıkan açıklamasına tepki göstermişti.

Ankara Barosu, Erbaş’ın okuduğu hutbeyi, “ayrımcı, karanlık ve ötekileştirici zihniyet” olarak nitelendirmişti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Profesör Doktor Metin Feyzioğlu, sosyal medyadan Ankara Barosu'na tepki gösterdi.

Ankara Barosu’nun 100 yıllık Cumhuriyet’in koca çınarı olduğunu bildiren Feyzioğlu, “Yapılan sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir” dedi.

Ankara ve İzmir Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanını hedef almasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de sert tepki geldi. Bahçeli "izansız, insafsız ve itibarsız tepkileri hayasızlığın siyaset ve hukuk kılıfına bürünmesi olarak görülmelidir" dedi.

Ankara Barosu’nun açıklaması Din İşleri Yüksek Kurulu’nun da eleştirisine neden oldu. Açıklamada, “bu dinin kitabı Kur'an'ı ve peygamberi Hazreti Muhammed'i 'nefret'in kaynağı olarak göstermek olduğundan büyük bir vebaldir. " ifadelerine yer verildi.

# Metin Feyzioğlu # ankara barosu