Soyer’den tartışma yaratan açıklama: ''Hergün kahrolsun PKK desek ne işe yarayacak''

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e katıldığı bir programda MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanaoğlu'nun “Hatay'ı PKK yaktı diyecek sözünüz var mı” sorusu hatırlatıldı. Soyer bu soruya her gün PKK'yı lanetlesek ne işe yarayacak diye yanıt verdi. Tartışmanın büyümesinin ardından Soyer, “PKK bir terör örgütüdür” demek zorunda kaldı.

Soyer’den tartışma yaratan açıklama: ''Hergün kahrolsun PKK desek ne işe yarayacak''

Ege'de Sonsöz haber sitesinin canlı yayın konuğu olan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer tartışma yaratan bir açıklamaya daha imza attı.

Gazeteci Fatih Yapar, Tunç Soyer'e MHP'li İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun "Hatay'ı PKK yaktı diyecek bir sözün var mı Ey Tunç Soyer" açıklamasını sordu.

Soyer bu soruya "her gün PKK'yı lanetlesek ne işe yarayacak" diye yanıt verdi.

Soyer’in ifadelerine AK Parti ve MHP cephesinin yanı sıra kamuoyundan da tepki geldi. Tartışma büyüyünce CHP’li Soyer, “PKK bir terör örgütüdür” dediği bir açıklama yaptı.

Daha önce de PKK İzmir ormanlarını yakmış, Tunç Soyer PKK'yı kınayan Meclis önergesine karşı çıkmıştı. AK Parti ve MHP'nin desteklediği PKK’lı lanetleyen önerge CHP ve İyi Partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmişti.

# chp # pkk # mhp # ak parti # terör # ege # soyer