Antalya’da Sahaflar Çarşısı kapılarını açtı

Antalya’da Kepez Belediyesince Dokuma Sanat Sokağı’na inşa edilen ‘Sahaflar Çarşısı’ açıldı. Çarşı projesi, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası desteğiyle hayata geçirildi.

Antalya’da Sahaflar Çarşısı kapılarını açtı

Eski kitaplar içinde yazılanların yanı sıra sayfalarındaki lekeler, altı çizili kelime ya da cümleler, sayfa kenarına alınan notlarla başka hikâyelerin de kapılarını aralar, okuyucusuna… Bu kitapların değerine değer katan da sahaflardır…

Antalya’da Kepez Belediyesince Dokuma Sanat Sokağı’na inşa edilen ‘Sahaflar Çarşısı’ açıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sahaf Festivali’nde çarşı yapımı ile ilgili söz vermişti. 21 dükkândan oluşan Sahaf Çarşısı kapılarını açtı.

Çarşı kente, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası desteğiyle kazandırıldı.

Çarşı, kitap severleri ve nostalji tutkunlarını bir araya getirecek. Teknolojinin sunduğu imkânlarla artık kitaplar, dergiler ve daha niceleri bir ‘tık’ uzağımızda olsa da, çarşı, dokunarak, eskimiş kâğıt kokusunu içine çekerek okuma tutkusundan vazgeçmeyenlerin adresi olacak.

# antalya # kepez # edebiyat # esnaf # kitap # dokuma # Kepez Belediyesi # sahaf