Rusya ve İran arasında Suriye görüşmesi: İran'dan Astana süreci vurgusu

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi. Astana sürecine vurgu yapan Abdullahiyan, "Suriyelilerin kendi aralarında yapacağı müzakerelerin, bu ülkedeki krizin tek siyasi çözüm yolu" olduğunu söyledi.

Rusya ve İran arasında Suriye görüşmesi: İran'dan Astana süreci vurgusu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, önce Şam’a ardından da Tahran’a gitti. Lavrentyev, Başkent Tahran’da İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede "ikili ilişkiler, bölgedeki gelişmeler ve Suriye'deki durum” ele alındı. Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev yanı sıra Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin de görüşmede hazır bulundu.

Görüşmede İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Astana sürecinin önemine vurgu yaptı. Abdullahiyan “Suriyelilerin kendi aralarında yapacağı müzakerelerin, bu ülkedeki krizin tek siyasi çözüm yolu” olduğunu söyledi.

İranlı Bakan, Rusya ile kalıcı ve uzun vadeli iş birliğini geliştirmek istediklerini belirterek, "Moskova ve Tahran'ın Suriye'nin yeniden imarı için birlikte çalışmasının önemine" değindi.

# rusya # iran # suriye # iran dışişleri bakanlığı # vladimir putin # tahran # şam # Astana Süreci # Hüseyin Emir Abdullahiyan # astana görüşmeleri # Aleksandr Lavrentyev # astana görüşmeleri nerede yapıldı # sergey verşinin