2 ilde 6 orman yangını sürüyor

Yeşil Vatan'da PKK'nın çıkardığı yangınlara müdahale devam ediyor. 2 ilde 6 farklı noktada orman yangınları sürüyor. Bütün kuvvetler Muğla'ya kaydırıldı. Son 11 günde çıkan 223 orman yangınının 217'sini kontrol altına alındı.

2 ilde 6 orman yangını sürüyor

Son 11 gün içerisinde 223 orman yangınına müdahale edildi. 217 noktada kontrol sağlandı. PKK'nın yaktığı ormanlarımızda mücadele aralıksız sürüyor.

Antalya'da soğutma çalışmaları yapılırken Muğla ve Aydın'da 6 farklı noktada çıkan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Muğla'da yangın bölgesinde 6 uçak, 39 helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA ile çeşitli kurumlara ait araçlar kullanılıyor.

Bölgede binin üzerinde orman personeli görev yapıyor. Kentteki yangın söndürme çalışmalarına Azerbaycan'dan bir helikopter ve uçak ile 300 itfaiye personeli, Rusya'dan 2 yangın söndürme uçağı, İran'dan bir yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter ile İspanya'dan 2 yangın söndürme uçağı destek veriyor.

Yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor. Milas'ın Ören Mahallesi Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını da kontrol altına alabilmek için çalışma yürütülüyor.

Tahliye edilen mahallelerde kontrol altına alınan alanlarda soğutma çalışmaları sürüyor. Bölgede gece de Ukrayna'dan gelen gece söndürme kabiliyeti olan 4 helikopterden 3'ü Milas ilçesinde çalışma yürüttü.

Günün ilk ışıklarıyla hava araçlarıyla da müdahaleye başlandı. Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde süren yangınlara da müdahale devam ediyor. Yatağan Hacıveliler Mahallesi'nde dün başlayan yangına ise ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.

Seydikemer ilçesinde çıkan orman yangınına da müdahale sürüyor. Köyceğiz ilçesinde yaklaşık 11 gündür devam eden yangının söndürülmesi için de çalışılıyor.

Aydın'ın Çine ilçesine sıçrayan orman yangınını kontrol altına çalışmaları sürüyor. Sarp arazide devam eden yangına Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi güçlükle sürüyor. Çalışmalara gönüllü vatandaşlarla Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı Özel Riskli Arama Servisi'nden 200 kişilik ekip de katkı sunuyor.

# rusya # aydın # Ukrayna # iran # pkk # Azerbaycan # yangın # muğla # orman yangını # son dakika # orman # milas # uçak # orman yangınları # helikopter # itfaiye # arazöz # çine # yeşil vatan # toma # son dakika yangın haberleri # son dakika orman yangını # PKK orman yangınları # fesleğen # orman yangınlarıyla mücadele