Güreşçilerden 3 madalya

Macaristan'da düzenlenen Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri'nde serbest milli güreşçilerden Süleyman Karadeniz ve Osman Göçen gümüş, Selahattin Kılıçsallayan ise bronz madalya elde etti. Milli güreşçi Karadeniz, 97 kilo finalinde karşılaştığı Belaruslu rakibine 4-3 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Güreşçilerden 3 madalya

Macaristan'da düzenlenen TokyoOlimpiyatları AvrupaElemeleri'nde serbest milli güreşçilerden Süleyman Karadeniz ve Osman Göçen gümüş, Selahattin Kılıçsallayan ise bronzmadalya elde etti. Milli güreşçi Karadeniz, 97 kilo finalinde karşılaştığı Belaruslu rakibine 4-3 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Türkiye'nin ve dünyanın spor gündemi şu şekilde:

• Japonya, pandemi nedeniyle Tokyo Olimpiyatları'na ve Paralimpik Oyunları'na yurt dışından seyirci kabul etmeyeceğini açıkladı. Oyunları izlemek için bilet satın alan yaklaşık 600 bin yabancı katılımcıya para iadesi yapılacağı belirtildi.

• Tarihinde ilk kez Avrupa Kupası'nda final oynayan Sistem9 Yeşilyurt, 2021 CEV Challenge Kupası finali ilk maçında Romanya ekibi Volei Alba Blaj'ı deplasmanda 3-0 mağlup etti. 24 Mart günü İstanbul'da oynanacak rövanş maçında Sistem9 Yeşilyurt'un kupayı kazanabilmesi için her türlü galibiyet veya kazanacağı iki set yeterli olacak.

• Doğu Konferansı'nda son sıralarda bulunan Cleveland Cavaliers, kendi sahasında San Antonio Spurs'e 116-110 skorla yenildi. Cavaliers'tan Cedi Osman, oyunda kaldığı 19 dakikada sayı bulamazken 4 ribaunt ve 1 asist ile oynadı.

• Limerick Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre snooker tarihinin en iyi oyuncusu John Higgins oldu. 48 bin maçın incelendiği araştırmada oyuncuların galibiyet ve şampiyonluk sayılarının yanı sıra maçların zorluk dereceleri ve sporcu performansları dikkate alındı.

# şampiyonluk # avrupa # tokyo # belarus # Cleveland Cavaliers # Gümüş # güreş # romanya # olimpiyat # madalya # rövanş # paralimpik # bronz # eleme