Kırım'ın Rusya'ya katılmasının 5. yıldönümü

Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının 5'inci yıl dönümü kapsamında Ankara'da önemli bir etkinlik düzenlendi. "Kırım Gerçekleri, Modern Jeopolitikte Kırım" başlıklı etkinlikte Kırım'ın Rusya'ya katılmasının Amerika'nın hedeflerine karşı önemli bir kazanım olduğu vurgulandı. Etkinlikte, Rusya'ya bağlı bir Kırım'ın Türkiye'nin güvenliği için de önemli olduğu anlatıldı

Kırım'ın referandumla Rusya'ya bağlanmasının üzerinden 5 yıl geçti. 5'inci yılın anısına Ankara'da "Kırım Gerçekleri, Modern Jeopolitikte Kırım" başlıklı önemli bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliği Kırım Kalkınma Vakfı ile Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu düzenledi. Rus diplomatın da yer aldığı etkinliğe Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tunçer ve Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Eray Çelebi de katıldı.

Etkinlikte konuşan Vakıf ve Federasyon Genel Başkanı Ünver Sel, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının Türkiye'nin güvenliği açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Koray da etkinlikte katılımcılara hitap etti. Koray, Amerika'nın Rusya ve Türkiye'ye karşı hamleler yaptığına dikkat çekti. Önemli bir saptamada bulundu.

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Aleksandr Sotniçenko (Aleksandır Sotniçhenko) oldu. Sotniçenko, Kırım'ın Avrasya birleşmesinin ve işbirliğinin sembolü olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Kırım'ı anlatan bir belgesel izlendi. Aynı zamanda "Kırım'ın Gerçekleri" adlı sergi misafirlerin beğenisine sunuldu.

ulusal.com.tr

# abd # ankara # türkiye # rusya # amerika # etkinlik # kırım # semih koray