28 Şubat kumpasında 14 tutuklama: Feyzioğlu, Mumcu ve Başbuğ tepki gösterdi

28 Şubat kumpas davasında 14 generalin tutuklanmasına tepkiler sürüyor. Davadaki FETÖ rolüne dikkat çeken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yargılamaların yeniden yapılmasını önerdi. 26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da tutuklamaların vicdanları yaraladığını söyledi. Kumpas davayla ilgili bir değerlendirme de Avukat Ceyhan Mumcu'dan geldi. Mumcu, 28 Şubat kumpasının Türk ordusunu cezalandırmak için yapıldığını belirtti.

28 Şubat kumpasında 14 tutuklama: Feyzioğlu, Mumcu ve Başbuğ tepki gösterdi

28 Şubat kumpas davasında 14 general tutuklanarak cezaevine gönderildi. FETÖ'nün iddianamesini yazdığı davada çıkan kararlar büyük tepki topladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, kararla ilgili iki yol olduğunu savundu.

Fezyioğlu bunlardan birinin karar itiraz etmek için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yapmak olduğunu söyledi. Diğerinin ise verilen hükme karşı Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmak olduğunu belirtti.

"YENİDEN YARGILAMA YAPILMALI"

Aydınlık gazetesine konuşan Feyzioğlu, savcısı ve hakimi FETÖ'cü olan yargılamalar ilgili daha önce birçok kez uyarılarda bulunduklarını vurguladı.

- FETÖ geçmişte yargıyı kullanarak yasal olmayan birçok iş yaptı. Düşünün soruşturmayı yapan emniyet mensubu FETÖ’den atılmış veya hapiste, savcısı, hakimi FETÖ’den ceza almış, Yargıtay’da davaya bakan üyeler FETÖ’cü çıkmış. Bu durumda verilen kararlar toplumun vicdanını yaralamaktadır. Defalarca savcısı, hakimi FETÖ’den mahkum olmuş veya ihraç olmuş yargılamaların yenilenmesini istedik. Ama Yargıtay farklı bir içtihat benimsedi. Kararlar doğal olarak tartışılıyor. Biz yine aynı görüşteyiz. Toplum vicdanının rahatlaması için tartışmalı FETÖ davalarında yargılama yenilenseydi, bugünkü sıkıntılar ve tartışmalar yaşanmazdı.

"DAVALAR TSK MENSUPLARINI CEZALANDIRMAK İÇİN AÇILDI"

Bir tepki de Avukat Ceyhan Mumcu'dan geldi. Mumcu, 28 Şubat, Balyoz, Ergenekon gibi davaların Amerika'ya karşı çıkan Türk Ordusunu cezalandırmak için açıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanının af yetkisini kullanmasını öneren Mumcu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin kendi kendine zarar verdiğine dikkat çekti.

''İNSANLARIN YÜREKLERİNİ BİR KEZ DAHA YARALAMIŞTIR''

Tutuklamalara 26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da sessiz kalmadı. Başbuğ, "Adil olmayan bir yargılama sonunda 14 emekli komutanın cezaevlerine konulması vicdanlı insanların yüreklerini bir kez daha yaralamıştır" değerlendirmesi yaptı.

# fetö # Metin Feyzioğlu # yargıtay # ilker başbuğ # tutuklama # ceyhan mumcu # Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı # Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu # 28 şubat kumpası # Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ # 28 şubat fetö # Avukat Ceyhan Mumcu