Avrupa'da üçüncü dalga alarmı verildi: O ülke de kapanmaya gidiyor

Avrupa'da Kovid-19 salgınında üçüncü dalga alarmı verildi. Fransa'nın ardından İtalya'da da durum ağırlaşıyor. Hastaneler vaka artışıyla sıkıntıda, ülkenin büyük bölümü sıkı kısıtlama dönemine giriyor.

Avrupa'da üçüncü dalga alarmı verildi: O ülke de kapanmaya gidiyor

Aşı tedarikinde yaşanan sorunları, bir türlü önüne geçilemeyen vaka artışları... Avrupa açılmaya başlamışken iki ülke sıkıntılı günler geçiriyor. Fransa’nın ardından İtalya’da sıkı bir kapanmaya gidiyor.

İTALYA'DA 3. DALGA ALARMI VERİLDİ

Vaka artışlarına yetişemeyen Fransız hükümeti sıkı bir kısıtlamanın eşiğine gelirken İtalya da üçüncü dalga alarmına geçti. Hastaneler artan yeni vakalara yetişmekte zorlanıyor.

Kovid-19'un başladığı günlerde büyük kayıplar veren İtalyanlar bu sefer aynı senaryoyu yaşamak istemiyor.

İtalyanlar vakalardaki son ani yükselişe karşı yeni kısıtlamalarla yüzleşmek zorunda kaldı.

1 AYLIK KAPANMA GELİYOR

Ülkede nüfusun yoğun olduğu yerlerden olan Roma ve Milano da dahil sıkı bir kapanmaya giriliyor.

Kreşler, okullar ve üniversiteler ve dükkanlar kapatılacak, restoranlar ise yalnızca paket servis çalışacak.

Yeni kısıtlamalar 6 Nisan'a kadar uzatılması bekleniyor.

Doğa sporlarının devam etmesine izin verilecek, ancak iş, sağlık veya diğer temel nedenler dışında bölgeler arasında seyahat yasağı devam edecek.

Ülkenin geri kalanında ise daha az turuncu düzeyde kısıtlamalar yapılıyor. Yalnızca Sardunya adası, en az vaka ile beyaz bir bölge olarak belirlenmiş durumda.

# hastane # pandemi # koronavirüs # fransa # avrupa # aşı # italya # salgın # vaka sayıları # vaka artış # kısıtlama # roma # Avrupa Kovid 19 # Milano # Avrupa vaka sayıları # aşı tedariki # kısıtlamalar # yeni dalga # Avrupa salgın # Avrupa Aşı # üçüncü dalga # avrupa koronavirüs # italya koronavirüs # Fransa koronavirüs