Suriye'de vurulan T4 Hava Üssü görüntülendi

Suriye Humus'ta füzelerle vurulan T4 Hava Üssü, görüntülendi. Fotoğraflarda üsteki ağır hasar görüldü. Bu arada suların iyice ısındığı doğu Akdeniz'e sevkiyat sürüyor. ABD, Harry Truman uçak gemisi taarruz grubunu Akdeniz'e sevk etme kararı aldı. Yaklaşık 10 gün sonra Akdeniz'de olması beklenen ABD donanmasına Alman Fırkateyni Hessen de eşlik edecek.

Suriye'de vurulan T4 Hava Üssü görüntülendi

SuriyeHumus'taki T4 Hava Üssü, vurulmasının ardından ilk kez görüntülendi.

Fotoğraflarda, üste meydana gelen ağır hasar görüldü.

Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Suriye'deki üssü İsrail vurdu" denilmişti.

ABD'DEN YENİ HAMLE

Suriye'de kimyasal saldırı yaşandığı iddiasını öne süren ABD'den yeni bir hamle geldi.

ABD Donanması, Harry Truman Uçak Gemisi Taarruz Grubunu Akdeniz'e sevk etme kararı aldı. Uçak gemisine 1 kruvazör ile 4 destroyer eşlik ediyor.

Yaklaşık 10 gün içinde doğu Akdeniz'e varması beklenen Harry Truman Taarruz Grubuna, Alman fırkateyni Hessen de eşlik edecek.

ABD Donanmasından söz konusu sevkiyatın “Planlı” olduğu savundu. Harry Truman uçak gemisi taaruız grubu, 2016 yılında IŞİD'le mücadeleye destek için Akdeniz’e gönderilmişti.

Karar, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu hafta yapacağı ilk Latin Amerika ziyaretini iptal etmesinin ardından geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders "Trump'ın, Suriye'ye verilecek yanıtı denetlemek için ABD'de kalacağını" açıklamıştı.

ulusal.com.tr

# suriye # Humus # hava üssü