Yurttaşlar Ankara'da birlik ve beraberlik için meydanlardaydı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılında yurttaşlar Ankara'da Birlik ve beraberlik için meydanlardaydı. Güven Park'ta buluşan kitle Tandoğan Meydanı'na gelindiğinde on binlere ulaştı. Kürsüde yapılan konuşmalarda bölünmeye karşı net mesajlar verildi. Yurttaşlar da sloganlarıyla bölücülüğe karşı güç gösterdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda on binlerce yurttaş birlik kardeşlik ve barış için Tandoğan Meydan'ından bayrak gösterdi.

ADD, TGB, ÇYDD gibi demokratik kitle örgütlerinin çağrılarıyla bir araya gelen yurttaşların ilk buluşma adresi Güven Park'tı.

Tandoğan Meydanı'nındaki platformda demokratik kitle örgütleri örgütleri başkanları ve sanatçılar bir araya geldi. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan kürsüden “halkın mücadelesi kazanacak” dedi.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de Atatürk’ün yüreğimizden kazamayacaklarını haykırdı.

Sinema ve Tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer de Nazım Hikmet'in şiirini seslendirdi. Tuncer, kardeşlik ve yurttaşlık bağını vurguladı.

Cumhuriyet ve emek güçlerinin önde gelen isimleri de Tandoğan meydanındaydı. Abdullah Öcalan’ı yargılayan hakim Turgut Okyay, Türk Parlamenterler birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan, Eski Bakanlardan Tayfun İçli ve YaşarOkuyan, İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, CHP milletvekili Süheyl Batum, ve Emekli Orgeneral Çetin Doğan da mitinge katılanlar arasındaydı.

HABER: HÜSNA SARI

KAMERA: SERKAN BAYRAKTAR-UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

# tgb # serhan bolluk # ankara # add # nazım hikmet # 29 ekim # ÇYDD # Çetin Doğan # Güvenpark # tandoğan # Gülsen Tuncer # çağdaş cengiz # yaşar okuyan # tayfun içli