Batı Karadeniz'de sel felaketi: Kayıp başvurusu 100'ün üzerinde

Batı Karadeniz'de selle mücadele devam ederken bilanço giderek ağırlaşıyor. Kastamonu, Sinop ve Bartın'da şu ana kadar 41 kişi hayatını kaybetti. Kayıp ise 100'ün üzerinde. Evler ve iş yerlerindeki hasar da büyük. Mağdurların yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Batı Karadeniz'de sel felaketi: Kayıp başvurusu 100'ün üzerinde

Selin yarattığı ağır yıkım gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Kastamonu'da 34, Sinop'ta 6 kişi hayatını kaybetti. 9 kişinin ise hastanede tedavilerine devam ediliyor. Bartın'da ise ekipler selde kaybolan kişinin cesedine ulaştı.

Batı Karadeniz'de selle mücadele sürüyor. 3 ilde de arama kurtarma çalışmaları yoğunlaştırıldı. Kayıp başvuru sayısının ise 100'ün üzerinde olduğu açıklandı. Su altı dalgıç ve kara ekipleri bir umut için gece-gündüz çalışmalarını yürütüyor.

SEL BÖLGESİNDE ALACAKLAR ERTELENDİ

"3. seviye ulusal afet" ilan edilen Kastamonu, Sinop ve Bartın'da mahsur kalan vatandaşlar güvenli alanlara götürülüyor. Bölgede enkaz kaldırma ve temizleme çalışmalarına da başlandı.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, sel bölgelerinde mücbir sebep hali ilan etti. Vergi, ceza ve gecikme faizi ödemeleri 31 Ocak 2022'ye kadar uzatıldı.

ORDU VE RİZE'Yİ SAĞANAK VURDU

Rize ve Ordu'yu da sağanak vurdu. Rize'de çeşitli noktalarda heyelan meydana geldi, Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi taştı. Taşma sonucunda şelalenin alt kısmındaki yol ulaşıma kapandı, bu bölgede hasar oluştu.

Yamaçlardan kopan toprak nedeniyle beldeye bağlı 4 mahalleye ulaşımı sağlayan yollar ulaşıma kapandı.

Ordu'nun İkizce ilçesinde sağanağa bağlı heyelan meydana geldi. Bölgede 2 ev tedbir amacıyla boşaltıldı. Heyelanlara bağlı olarak 18 mahalledeki fındık bahçelerinde zarar oluştu.

# ordu # kastamonu # sağanak # karadeniz # Bartın # rize # Sinop # ölü sayısı # sel felaketi # bozkurt # sel # Batı Karadeniz # can kaybı # ayancık # karadeniz sel # afet bölgesi # ulus # çayeli # batı karadeniz sel